Femeile care fac sex regulat sunt mai puțin predispuse să aibă menopauză timpurie

.
Un nou studiu de la University College of London arată că femeile care fac sex regulat sunt mai puțin predispuse să se confrunte cu menopauză timpurie.

Potrivit Evening Standard, cercetătorii au descoperit că femeile care se implică în activități sexuale săptămânal au șanse cu 28% mai mici să intre la menopauză mai devreme față de femeile care au parte de acele activități mai puțin de o dată pe lună. Rezultatele au la bază date colectate în anii 1990 de la aproximativ 3.000 de femei, pe o perioadă mai mare de 10 ani. Vârsta medie a participantelor la studiu a fost de 45 de ani și cele mai multe din ele erau fie căsătorite, fie într-o relație.

„Descoperirile studiului nostru sugerează că dacă o femeie nu face sex și nu există șansa unei sarcini, atunci corpul alege să nu investească în ovulație, pentru că ar fi inutil”, a explicat doctoranda Megan Arnot, care studiază la UCL și este co-autoare a studiului. „Ar putea exista un schimb biologic energetic între investirea energiei în ovulație și investire ei în altă parte, cum ar fi [actovitățile cu nepoții]”.

Aproximativ 64% din femeile care au participat la studiu au spus, atunci când au fost chestionate, că aveau parte de activități sexuale săptămânal, acestea incluzând sex penetrativ, sex oral și/sau masturbare. La acea vreme, niciuna din ele nu intrase la menopauză, dar 46% din ele aveau deja simptome. Când au fost analizate 10 ani mai târziu, 45% din femei intraseră la menopauză în mod natural la vârsta de 52 de ani.

Teoria cercetătorilor este că femeile care au parte de activități sexuale în fiecare săptămână au un risc mai mic de a intra la menopauză devreme, pentru că trupul lor anticipează posibilitatea unei sarcini. „Menopauza este, desigur, un lucru inevitabil pentru femei, și nu există vreo intervenție comportamentală care să o prevină”, a zis profesoara Ruth Mace, care este antropolog la UCL și s-a numărat printre autorii studiului. „Cu toate astea, aceste rezultate sunt un indicativ inițial că apariția menopauzei poate să se adapteze în funcție de probabilitatea de a rămâne însărcinată”.

Foto -123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton