Inavta să prepari dorada in stil asiatic, cu varza chinezeasca si orez cu bob lung. Iata reteta.
►1 peşte dorada (cca 350 g) ► zeama de la 1 lămâie ► 150 g varză chinezească ► sare ► piper măcinat ► 1 lingură coriandru tocat ► 1 ceapă ► 3 linguri ulei de soia ► 50 g orez cu bob lung ► 150 ml supă de legume ► 1 ardei iute tocat ► 1 linguriţă ghimbir ras ► zeama de la 1 portocală ► 2 crenguţe coriandru verde Încearcă şi reţeta noastră de doradă cu chili la cuptor ► Dorada se spală şi se crestează transversal, în trei locuri. Se dă cu sare, piper şi coriandru, în interior şi în afară, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie. Varza se spală, se scoate cotorul şi se taie fâşii subţiri. Ceapa se toacă şi se căleşte în 1 lingură de ulei, apoi se adaugă orezul, se lasă 1 minut, după care se toarnă supa de legume. Se lasă la fiert 20 de minute. Cu 10 minute înainte, se pune şi varza. ► Dorada se prăjeşte în restul de ulei, cca 4 minute pe fiecare parte. Se adaugă ardeiul şi ghimbirul şi se mai lasă la foc foarte mic, 5 minute. Se ia de pe foc şi se păstrează la cald. Se stropeşte cu zeamă de portocală şi se condimentează. ► Se decorează cu crenguţe de coriandru şi se serveşte cu varza, aşezată în boluri separate.
Afla mai multe despre pestii care dau icre negre (sturionul sau morunul) sau despre codul delicios si fara oase!