Cum influenţează anotimpul rece evoluţia acneei

.

Acneea vulgară este o afecţiune care nu este influenţată în mod direct de către anotimpuri, însă schimbările de temperatură şi alţi factori ce agresează tenul (zăpada, vântul puternic, viscolul), pot duce la o agravare sau o stagnare de vindecare a acesteia.
Acneea este rezultatul unei suprainfecţii cu diverşi agenţi patogeni a zonelor care prezintă exces de sebum, manifestându-se pe faţă, dar deseori şi pe spate.
Este cunoscut faptul că în anotimpul rece are loc vasoconstricţia, mai exact fibrele musculare netede din pereţii vaselor de sânge se contractă, iar rezultatul este diminuarea calibrului vascular. Vasoconstricţia are un efect negativ asupra acneei deoarece pustulele dureroase care pot colecta şi săpa în profunzimea tegumentului nu mai ies la suprafaţă şi rămân deseori în “carapacea lor”, dând naştere în timp unor semne vizibile pe suprafaţa tenului.
Pâinea şi alte alimente care provoacă acneea
“Iarna, clienţii salonului nostru trataţi de acnee sunt sfătuiţi să acorde o atenţie mai mare îngrijirii tenului, deoarece în această perioadă gerul, vântul şi zăpada duc la sensibilizarea pielii. La tratamentele anti-acnee pe care le realizăm adăugăm fiole şi măşti hidratante care îi permit pielii să se hrănească şi să recupereze elementele nutritive pierdute în urma temperaturilor scăzute”., a declarat Neli Pfeiffer – specialist cosmetică apicolă şi fondatoarea Salonului Apiestetic by Neli Pfeiffer.
Cum să scapi de acnee în funcţie de zonele unde ai coşuri

Cum tratăm acneea iarna

În anotimpul rece tenul acneic este profund deshidratat deoarece excesului de sebum împiedică circulaţia apei în ţesut, fapt ce duce la îngroşarea tegumentului datorită acumulării de celule cornoase. Tocmai de aceea procesul de curăţare capătă o importanță deosebită, iar etapele care intervin în îngrijirea tenului nu trebuie niciodată sărite sau eliminate din rutina zilnică.
Iată câteva produse care nu ar trebui să lipsească din baia oricărei persoane care întâmpină probleme acneice:
– Gelul de curăţare, laptele demachiant şi tonicul sunt indicate să se folosească zilnic, dimineaţa şi seara, produsele fiind alease în funcţie de recomandarea specialistului cosmetician;
Medicul dermatolog te învaţă cum să scapi de acnee
– Fiolele sau serurile anti-acneeice ce conţin ingrediente active, cum ar fi lăptişorul de matcă şi acidul formic. Acestea au ca efect destinderea şi subţierea stratului cornos, împiedică formarea de cicatrici, remediază celulele, întăresc sistemul imunitar al ţesutului şi au un puternic efect antibacterian şi antiinflamator.
– Gelurile cu propolis se pot folosi pentru zonele inflamate, la fel şi cremele antiseptice ce au rol hidratant;
– Crema de zi de tip cover (cu acoperire) poate fi folosită împreună cu o pudră protectoare cu propolis.
Toate aceste produse sunt recomandate în funcţie de particularităţile tenului, efectul lor fiind strâns legat de o alimentaţie echilibrată, din care trebuie eliminate pe cât posibil (mai ales în perioadele eruptive): grăsimile saturate, prăjelile, dulciurile cu conţinut mare de zahăr rafinat, mâncărurile de tip fast-food şi sucurile acidulate.
Pe parcursul iernii, datorită perioadei prelungite de excese alimentare din timpul sărbătorilor este indicat ca tranzitul intestinal să fie reglat, de preferat cu ajutorul tratamentelor naturiste şi nu al medicamentelor pentru a evita posibile alergii, ce se pot răsfrânge şi asupra tenului, agravând problemele de bază.
“Pe toată perioada tratării acneei, indiferent de anotimp, este recomandat ca după spălarea feţei, să se folosească pentru ştergere şerveţele de unică folosinţă şi nu prosop. De asemenea, o perioadă, până când ţesutul nu mai are tendinţa de colectare, perna pe care se doarme va fi acoperită cu un tifon steril care se va schimba în fiecare seară. Şi mare ATENŢIE: nu se ‘umbla’ pe faţă la pustule sau punctele negre!”, a adăugat Neli Pfeiffer.

Tratarea acneei în cabinetele de cosmetică specializată

Tratamentul corect al acneei se realizează în cabinete cosmetice specializate. Produsele folosite sunt cele pe bază de miere, polen, propolis şi lăptişor de matcă, la care se adaugă extracte din plante active precum gălbenele, trei fraţi pătaţi sau schiduf (denumit şi fân grecesc sau regional molotru).
“În procesul de tratare al acneei, urmărim câţiva paşi importanţi, precum: curăţarea (demachierea şi tonifierea tenului), peeling-ul facial sau gomajul cum mai este cunoscut, extracţia şi dezinfectarea plus închiderea porilor.
După încheierea acestor proceduri de bază folosim produsele din gama Acnex Dr. Nobis pe bază de lăptişor de matcă şi extracte naturale din plante. De asemenea, în funcţie de tratamentul personalizat al fiecărui pacient se aplică măşti ce conţin propolis, polen, extract de gălbenele şi apelăm totodată la masaje cu balsam pe bază de propolis sau a la sec cu pudră de propolis”, a încheiat Neli Pfeiffer.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton