Când parcurgi cele trei destăinuri ale cititoarelor noastre din specialul de cuplu (pag. 86), nu-ţi poţi stăpâni un zâmbet. Fie îţi aminteşti cât de emoţionant a fost momentul în care ai fost cerută de soţie, fie îţi imaginezi cât de surprinzător va fi.
Poveştile neobişnuit de frumoase ale unor oameni obişnuiţi te fac să visezi. De aceea îţi şi plac. Sunt evadarea din realitate de care ai nevoie din când în când.
Oare îşi mai doresc femeile cereri în căsătorie romantice? Bărbaţi care să ştie cum să le şoptească apelative memorabile, promisiuni pasionale, vorbe pline de înţelesuri? Sau în era sfinţilor FB, Mess şi WhatsApp ne limităm la epistole telegrafice aruncate, parcă, din poignet pe masa de discuţii de un chef blazat, care face acelaşi fel de mâncare în fiecare zi? „Frumy, vb şi noi mâine? Luv u!!!“. „Mulţu’ pt add în inima ta“, „Pupic iubi, xoxo la infinit!!!“ Mi-ar veni să râd, dacă nu mi-ar veni să plâng când aud uneori în jurul meu astfel de scârţâieli lingvistice.
Dar citesc mesajele primite de la voi, pe e-mail, cu cele mai originale cereri în căsătorie, şi mă gândesc că nu e totul pierdut. Femeilor le place în continuare să viseze la cai verzi pe pereţi, adică la Feţi-Frumoşi pe cai albi (vorba Simonei Tache, pag. 32.), iar bărbaţii caută în continuare ceva ce numai ei ştiu, dar atunci când, în cele din urmă, găsesc, se străduiesc să fie mai romanţioşi, mai creativi, mai iubibili. Da, romantismul n-a murit! O demonstrează zecile de poveşti pe care cititoarele noastre le-au trimis la redacţie şi mărturisirile lor despre momentul în care l-au luat pe „Da!“ în braţe.
În februarie, am ales să prezentăm trei cereri în căsătorie absolut inedite şi câteva sfaturi despre cum puteţi păstra, cât mai mult timp, magia în cuplu. Psihologul Carmen Moldoveanu este de părere că fiecare dintre noi poate avea o relaţie mai bună dacă doreşte să afle mai multe despre comportamentele jumătăţilor regăsite, dinamica unui cuplu şi dezamorsarea bombei conjugale. Un cadou pe care vi-l puteţi face oricând, chiar dacă Sf. Valentin sau Dragobetele, fratele lui geamăn, vine sau nu la cină.