Iată un tratament pe cât de plăcut, pe atât de util. Cine s-ar fi gândit că dansul poate avea atâtea beneficii pentru sănătate? Fie că îl practici acasă, la petreceri sau sub îndrumarea unui instructor, vei vedea rezultate spectaculoase.
Iulia Dibu, instructor de dans și absolvent al Facultății de medicină Carol Davila București, ne-a dezvăluit câteva din secretele vindecării prin mișcare în ritmul muzicii. În primul rând, cursanții nu ar trebui să considere că fac un tratament, chiar dacă vin pentru că au probleme de sănătate. Instructorul spune: „Am ținut la această modificare a mentalității pentru că vrem să alungăm toate gândurile negative din mintea lor. Ne dorim ca aceștia să nu se simtă pacienți sau să se concentreze pe boală. Aceste idei nu ne fac bine, din punct de vedere psihologic și nu numai”.
► Ameliorează durerile articulare
„Cele mai evidente rezultate pe care le-am văzut la cursanții noștri au fost cele legate de ameliorarea durerilor articulare, musculare și ale oaselor. O doamnă care avea dureri de cap cauzate de o spondiloză cervicală și-a îndreptat poziția coloanei participând la ședințe săptămânale de dans. Astfel, și durerile de cap au dispărut. Totuși, nu este vorba de efecte miraculoase sau care apar peste noapte. Rezultatele sunt vizibile doar la cei care perseverează, după câteva luni”, a specificat Iulia Dibu. Dansul reprezintă și o metodă bună de menținere în formă pentru cei sănătoși. Fără să simți că lucrezi, ba chiar distrându-te, faci exerciții cardio, arzi calorii, stimulezi circulația sangvină și oxigenarea creierului.
► Beneficiile acestei terapii:
► ajută practicantul să (re)capete o poziție corectă a corpului; ► întărește oasele; ► previne și ameliorează durerile de cap cauzate de probleme la coloană; ► previne bolile articulare, cardiovasculare, respiratorii, metabolice (diabetul zaharat); ► scade colesterolul; ► previne și ameliorează depresiile și stările anxioase; ► are efect de întinerire prin creșterea oxigenării organismului.
SE ADRESEAZĂ TUTUROR
„Terapia prin dans se adresează tuturor, atât celor cu afecțiuni specifice, cât și oamenilor sănătoși, care vor să se simtă bine și să prevină apariția bolilor. Dansul favorizează conștientizarea corpului, dar și a mediului, dezvoltă modalități de comunicare non-verbală, dar și de eliberare a energiilor negative. Prezintă și multiple beneficii pentru sănătate. Avantajele ghidării terapeutice nu sunt de neglijat. Mișcările sunt atent alese și cursanții sunt ajutați să le execute corect.”