Iata cum sa preparati o mancare de cartofi autentica, servita in crusta de paine.
► Ingrediente ► 4 pâini ţărăneşti cu seminţe ►800 g cartofi ►4 ardei copţi ►4 cepe ►2 morcovi ►300 g piure de roşii ►sare ►piper ►5-6 căţei usturoi ►20 ml ulei de floarea-soarelui ►5-6 cârnaţi afumaţi ►o crenguţă rozmarin ►o linguriţă paprika
► Preparare: 1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Se căleşte în ulei şi se adaugă paprika. 2. Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun peste ceapa călită. Se rad morcovii pe răzătoarea mică şi se adaugă peste cartofi. Se înăbuşă la foc mic şi, la sfârşit, se adaugă piu-reul de roşii, ardeii copţi şi se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, după gust. 4. Se călesc cârnaţii în sucul propriu şi se adaugă în mâncare, la final. Se scoate miezul pâinilor, se adaugă mâncarea şi se serveşte ornată cu rozmarin.