(P) Casa în care locuiești poate fi mai confortabilă. Află cum prin câteva idei!

.

A sta la casă presupune anumite preocupări legate atât de exteriorul acesteia, cât și de interior. Ba scârțâie o balama, ba a fost vijelie și s-au udat pereții, ba una, ba alta. Tot timpul este ceva de îmbunătățit, de întreținut. Când te hotărăști să renovezi, o faci pentru ca locuința ta să arate mai bine și să fie mai confortabilă. Cum să faci asta pentru un maxim de avantaje? Citește câteva idei.  

Idei pe scurt cu bătaie lungă pentru o casă confortabilă

Ce ai de gând să schimbi? Faianța, gresia, parchetul, covoarele? Culoarea lavabilului? Pui căldură în pardoseală? Desigur, acestea sunt idei la care ajungi, probabil, împreună cu ai tăi, dar trebuie să ai în vedere și lucruri care poate că vă scapă.

Dacă tot renovezi, gândește-te să nu faci o cheltuială fără să obții avantaje continue de pe urma lucrărilor de renovare, spre exemplu facturi mai mici și o temperatură constantă și plăcută în casă. Fără pete de igrasie și fără zgomot venit din afară, de la casele vecine sau de la strada pe care stai. Exact, despre izolarea casei e vorba!

Încălzirea în pardoseală ajută la obținerea căldurii pentru picioare și tălpi și pentru reducerea facturii la gaz. Dar în rest? Pune pe cineva să schimbe izolația casei cu un strat uniform de spumă poliuretanică, de aplicat cu echipamente speciale. Ce atâta vată pe post de izolație? Ultima tehnologie să alegi și să folosești pentru a-ți izola atât pereții, cât și podeaua, acoperișul și ce-o mai fi!

Casei îi mai poți da un suflu scandinav. Deja conceptul de mobilier ergonomic nu mai este străin pe meleagurile noastre, așa că schimbarea unei părți din mobilă este un lucru ideal pentru a crea mai mult spațiu în casă. Apropo de spațiu – senzația de spațiu poate fi creată chiar și în locurile unde nu există, prin tușe de culoare, montarea de oglinzi și spoturi luminoase și prin plasarea pieselor de mobilier într-un mod inteligent.

Să îți izolezi casa mai bine, o prioritate atunci când renovezi

Oricum, nimic nu ai rezolva dacă după renovare ar arăta casa ta mult mai bine și mai luminos și mai frumos, deși vara va fi cald în ea și iarna va fi frig, dacă pentru a compensa va trebui să folosești centrala termică în forță, respectiv aparatul de aer condiționat la turație mare.

Munca va fi fost în van dacă nu îți vei izola bine casa. Dincolo de confortul termic, spuma poliuretanică asigură și confort fonic și în pod face ca umezeala să iasă fără să iasă și căldura. Căldură care, apropo, trece mai greu prin tavan dacă și pe tavan se aplică stratul de spumă izolatoare.

Cine să aplice stratul de izolație-minune? Tu, cei din casă, vecinii, rudele? Nu! Spuma se prepară după anumite standarde, se pulverizează la o anumită temperatură, sub un anumit unghi, într-o cantitate anume. Nu este așa de simplu, mai ales că sunt două tipuri de spumă poliuretanică, potrivite pentru anumite categorii de suprafețe ale casei. Cel mai bine este să apelezi la Isoterm pentru acest capitol al renovării casei.

În concluzie, dacă vrei să te simți și mai bine acasă față de cum te simți acum, renovează-ți casa ținând cont de sfaturile de mai sus. Vei observa după aceea cum calitatea vieții la casă se va îmbunătăți.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton