Suntem în plin post al Crăciunului, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de ceva dulce, la desert. Iată o reţetă de prăjitură cu banane şi nucă care nu e de dulce, dar sigur vă va îndulci. Ingrediente prăjitură:
1 cană zahăr brun
2 căni apă
2 căni făină
1 linguriţă scorţişoară
Un praf de sare
6 linguri margarină
5 linguri gem de fructe
1 cană nuci tocate
1 plic praf de copt
4 linguri cacao
Esenţă de vanilie, rom
Coajă de lămâie Ingrediente glazură de banane:
1 cană zahăr brun (trestie de zahăr)
100 grame margarină pentru gătit
½ cană nucă tocată şi prăjită
4 banane tăiate în felii groase (1 cm) Mod de preparare:
Preparaţi glazura cu banane prima, deoarece prăjitura se răstoarnă ca un tort de mere clasic. Se topeşte margarina şi se amestecă cu zahărul, până la topirea completă. Se toarnă amestecul într-o formă de tort sau tavă rotundă, după care se presară feliile de banane, nucile prăjite.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoară şi sare. Se adaugă margarina şi zahărul, vanilia, apa şi se amestecă toate foarte bine. Se toarnă compoziţia de aluat peste banane şi glazură cu nucă.
Se coace la foc mediu (180 grade, treapta trei) circa o oră. Se răstoarnă pe un grătar şi se lasă la răcit. Poftă bună!