Un model britanic a mărturisit că nu mai folosește tacâmuri, iar asta o ajută se se mențină în formă. Ea a găsit o altă modalitate de a mânca.
Lisa Snowdon, un model britanic în vârstă de 47 de ani, are o siluetă de invidiat, iar asta nu se datorează doar exercițiilor fizice. Femeia, care este și prezentatoare TV, a descoperit un truc de frumusețe ieșit din comun, potrivit știrileprotv.
În urmă cu câțiva ani, modelul a suferit o depresie și a mărturisit că ceea ce a ajuta-o să depășească perioada dificilă și să-și mențină sănătatea mentală a fost practicarea sportului. Dar aceasta a spus că nu doar asta o ajută să se mențină în formă, ci și faptul că nu mai folosește tacâmuri atunci când mânâncă.
Lisa le-a înlocuit cu bețișoare chinezești și astfel a început să mănânce mai lent, ceea ce înseamnă și că se satură mai repede.
„Dacă mi-e foame și folosesc furculița, devorez mâncarea ca un canibal, dar cu bețișoarele mestec mai mult și durează și mai mult să termin. Este o metodă bună să mă păcălesc singură în privința mâncării”, a explicat ea.
Multe femei care își doresc să piardă câteva kilograme se gândesc la ce să mănânce sau când, dar nu pun preț pe felul în care mănâncă. Ceea ce este greșit, spun specialiștii în nutriție. Atunci când mestecăm suficient ceea ce mâncăm, ajutăm digestia, iar cu fiecare masă ne săturăm mai repede. Mesele pe fugă nu fac decât să ne dea o stare inconfortabilă din cauza binecunoscutei senzații de stomac plin.
Din momentul în care ne-am apucat de mâncat și până ajungem să simțim senzația de sațietate, creierul are nevoie de 20 de minute. Prin faptul că terminăm mult mai repede, nu îi acordăm timpul necesar să ne transmită semnalul că am mânca suficient, acumulând multe calorii în plus, conform femeiafit.ro.
Este foarte important să savurăm fiecare masă, fără să facem și altceva între timp, cum ar fi să citim, să ne uităm pe telefon sau la televizor. Faptul că mestecăm mult, încet și dăm atenție mirosului, texturii, gustului, ne vom simți sătuli, chiar dacă am mâncat puțin. Nu este neapărat nevoie să renunțăm la tacâmuri definitiv. Pentru a lua o pauză mai mare între fiecare înghițitură, putem pune furculița și cuțitul pe masă.
De asemenea, ar fi bine să acordăm atenție și mediului în care desfășurăm această activitate. Pentru sănătatea corpului nostru, este bine să ne așezăm liniștiți la masă, nu stresați sau supărați și să ne stabilim trei mese pe zi.