Wynter Seymour atrage atenția oriunde ar merge din cauza look-ului său... unic. Fetița suferă de un sindrom rar care îi face părul să arate mereu nepieptănat.
În vârstă de șapte ani, Wynter Seymour arată ca o păpușă Troll și a fost poreclită Chucky, după personajul principal din filmul de groază „Child’s Play”. Aceasta suferă de un sindrom despre care se crede că ar afecta numai 100 de persoane din întreaga lume, dar pe care l-ar fi avut și renumitul fizician Albert Einstein, potrivit știrileprotv.
Fetița din Northallerton, North Yorkshire, s-a născut cu părul negru, dar dintr-o dată s-a făcut blond și s-a ridicat, din cauza sindromului părului nepieptănat. Se pare că acesta este provocat de o mutație genetică.
Când părul a început să devină electrizat și dificil de aranjat, Charlotte, mama fetiței, s-a gândit că va avea părul creț, asemeni bunicii. A încercat o mulțime de produse destinate îngrijirii capilare, dar nimic nu a dat rezultate. Orice încercare de a-l pieptăna se sfârșea cu lacrimile micuței. Atunci a căutat pe internet și a descoperit adevărata cauza.
Wynter Seymour nu trece niciodată neobservată. Străinii, intrigați de modul în care îi stă părul, o întreabă adesea pe mama fetiței, Charlotte (33), ce este în neregulă cu podoaba capilară.
„Atrage atenția tuturor din cauza părului și toată lumea întreabă ce este în neregulă cu părul ei, însă Wynter nu s-a supărat niciodată”, spune mama fetiței, care speră că efectele sindromului vor fi mai puțin vizbile odată cu vârsta.
Nu doar că nu o deranjează că lumea se minunează de modul în care arată, dar Wynter este încrezătoare în aspectul său unic și adoră atenția pe care o primește. Chiar dacă nu se poate pieptăna ca orice copil de vârsta ei, fetița este foarte veselă și amuzantă, după cum mărturisește mama acesteia.
Sindromul părului de nepieptănat
Sindromul părului de nepieptănat este unul rar întâlnit, iar la baza lui se află o mutație genetică. Se manifestă prin schimbarea texturii părului în intervalul de vârstă 3 luni – 12 ani, dar se poate prelungi și la vârstă adultă. Acesta crește anormal în zona scalpului (efectul de vârtej) și devine lucios, creț și uscat, cu o culoare deschisă, de la blond la argintiu. Capătă, de asemenea, un aspect ciufulit, ceea ce îl face greu de periat sau pieptănat.
Gena care dă acest sindrom este recesivă, ceea ce înseamnă că un copil trebuie să o moştenească de la unul dintre părinţi. Cu vârsta are loc o ameliorare a acestei condiții, motiv pentru care mulți adulți nu sunt conștienți că au avut un astfel de sindrom.