Orice prăjitură cu ciocolată este delicioasă, dar dacă adăugaţi şi cremă caramel, deja vorbim despre artă şi extaz. Iată o reţetă de desert relativ simplu de preparat, dar care combină cele mai îndrăgite două ingrediente din dulciuri. Iată cum se face o prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel. Ingrediente aluat fraged:
50 grame făină albă
Un praf de sare
100 grame unt rece
7 linguri apă
Se amestecă toate ingredientele şi se tapetează în strat foarte subţire nişte forme de mini tarte sau o formă mai mică de tort. Ingrediente strat budincă de ciocolată:
200 ml lapte rece
100 grame unt
100 grame zahăr
1 lingură făină
200 grame ciocolată cu lapte
Laptele se pune pe foc şi se adaugă făina în ploaie, alături de zahăr. Luaţi de pe foc crema astfel obţinută şi adăugaţi încet untul şi ciocolata rasă mărunt. Amestecaţi bine şi daţi deoparte. Se umplu formele tapetate cu aluat cu budinca de ciocolată, se dă la rece până se întăreşte sau până este gata crema de caramel. Ingrediente cremă caramel:
8 ouă
8 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 litru lapte fierbinte
Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă, bătând mereu, laptele fierbinte. Această compoziţie se toarnă peste crema de ciocolată şi se coace la foc potrivit, circa 40 de minute, până se întăreşte crema de caramel.
Deasupra prăjiturii se toarnă un strat de topping de caramel sau sirop de fructe şi se serveşte rece cu apă sau ice tea. Poftă bună!