Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi zilnic ghimbir

.
Ghimbirul este unul dintre ingredientele cele mai apreciate în întreaga lume. Poate fi folosit la băuturi, dulciuri și mâncăruri. Te-ai gândit că totuși trebuie consumat cu moderație, nu? De fapt nu este deloc așa. Ghimbirul, consumat zilnic, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ameliorează refluxul

Refluxul acid, cunoscut și ca arsură, este o condiție dureroasă care te poate face să iei o mulțime de medicamente pentru ameliorarea simptomelor. Însă, înainte de a apela la ele, uită-te la conținut. Multe dintre substanțele active din ghimbir sunt utilizate în medicamentele pentru arsuri deoarece ghimbirul este anti-inflamator și anti-vomitiv. Dacă vei consuma puțin ghimbir atunci când ai reflux acid, simptomele tale se vor diminua. Mai mult, dacă vei consuma cu regularitate acest ingredient, nu vei mai suferi niciodată de arsuri de stomac.

Proprietăți anti-inflamatorii

Efectele anti-inflamatorii ale ghimbirului te pot ajuta și atunci când ai dureri articulare. Articulațiile umflate pot provoca dureri intense. Substanța din ghimbir care reduce inflamarea se numește gingerol și este prezentă în cantitate mare în rădăcină.

Câteva studii au demonstrat că ghimbirul este la fel de eficient ca ibuprofenul în reducerea durerii articulare.

Bun pentru piele

Ghimbirul poate fi benefic pentru pielea ta, însă nu trebuie aplicat pentru a vedea rezultatele. Ghimbirul este foarte bun pentru digestie, iar acest lucru are un efect și asupra felului în care arată pielea ta, întrucât mâncărurile care stau în sistemul digestiv pentru prea mult timp pot conduce la crearea unor produse secundare toxice ce se manifestă prin probleme precum psoriasis, eczeme și acnee.

Ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei, dar și la o piele mai catifelată și mai clară.

Totodată, ghimbirul este folosit și ca antiseptic pentru mici tăieturi sau abraziuni ale pielii.

Scade șansele apariției cancerului

Unii medici ezită să recomande tratament homeopat pentru cancer, dar doctorii de la Universitatea Comprehensive Cancer Center din Michigan susțin că ghimbirul este o armă puternică împotriva celulelor canceroase.

Mai sunt necesare câteva studii, dar până atunci poți folosi ghimbirul pentru a reduce inflamațiile la nivelul colonului sau pe cele intestinale. În același timp scazi riscul dezvoltării unui cancer digestiv.

Îmbunătățește digestia

Ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei în mai multe feluri. Este bun la liniștirea unui stomac supărat, iar femeile însărcinate îl pot utiliza pentru combaterea grețurilor. De asemenea, ajută la relaxarea crampelor intestinale și te scapă de gaze.

Mai mult, ghimbirul îmbunătățește abilitatea corpului de a absorbi nutrienții.

Mai puține dureri de cap

O durere de cap îți poate ruina ziua, iar o migrenă te poate doborî la pat. Pe lângă durerea agonizantă, migrenele pot duce la sensibilitate la lumină și greață. Peste 200 de substanțe din ghimbir lucrează împreună pentru efecte anti-inflamatorii, anti-greață și antihistaminice ce te vor scăpa de migrene și efectele lor.

Scădere în greutate

Dacă adaugi ghimbir în dieta ta zilnică vei slăbi mult mai ușor. Ajută la arderea caloriilor și îți ajută metabolismul să digeri mai ușor alimentele. Totodată, joacă un rol important în arderea grăsimilor, a secreției de insulină și a celorlalte procese vitale implicate în depozitarea grăsimilor în corp.

Controlează zaharurile din sânge

Un studiu recent a dezvăluit că persoanelor care sufereau de diabet de tip 2 care au consumat zilnic 2 grame de pudră de ghimbir le-a scăzut nivelul de zahăr din sânge cu 12%.

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton