Pieptul de pui este delicios pe grătar, iar dacă adăugaţi un sos dulce-acrişor şi legume sănătoase, succesul este garantat. Iată reţeta pentru piept de pui cu sos şi zucchini.
► Ingrediente
► 600 g piept de pui
►sare
►piper negru măcinat
►cimbru verde și uscat
►4 zucchini
►2 cepe roșii
►4 căței usturoi
►300 ml suc roșii
►o legătură mărar
►ulei de floarea-soarelui
►50 g unt
► Preparare:
1. Se feliază pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, cimbru și boia dulce.
2. Separat, se spală dovleceii, se șterg și se taie bucăți.
3. Se curăță ceapa, usturoiul și se călesc în uleiul de floarea-soarelui. După ce s-au înmuiat, se pun dovleceii și se călesc în sucul propriu. Se adaugă sare, piper și sucul de roșii.
4. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă roșie și se pun feliile de piept de pui. Se servesc cu tocana de dovlecei și se ornează cu mărar proaspăt.