Vă place carnea tocată, dar vreţi să găsiţi o modalitate de a găti mai sănătos? Iată o reţetă de chifteluţe coapte, nu prăjite, care se prepară rapid şi uşor.
► Ingrediente
► 400 g carne tocată
► 100 g pesmet
► 100 g caşcaval ras fin
► sare
► piper negru măcinat
► 20 ml ulei de măsline
► o legătură ceapă
► un ou
► 2 căţei usturoi
► verdeaţă
► Preparare:
1. Se amestecă bine carnea tocată cu oul, sare, piper, caşcavalul ras şi pesmetul.
2. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se căleşte în ulei de măsline şi se amestecă cu compoziţia de carne.
3. Se adaugă usturoiul zdrobit şi verdeaţă tocată mărunt şi se frământă toate ingredientele. Se formează chifteluţele şi se tec prin pesmet şi caşcaval.
4. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul încins. Se rumenesc uniform şi se servesc cu garnitură de murături şi măsline.