Amna este adepta unui stil de viață sănătos, practică frecvent sport însă o singură zi pe săptămână își permite să mănânce dulciuri. Recent, artista a descoperit un desert italian delicios, pe bază de ou, o adevărată desfătare și pentru corzile vocale.
Este vorba de Zabaione, un desert din ou, zahăr și vin sau coniac.
“Este delicios! Face și bine la corzile vocale, ceea ce este foarte important pentru o cântăreață!”, declară Amna.
Cântăreața dezvăluie și rețeta: “Se amestecă opt gălbenușuri de ou cu 160 de grame de zahăr până se obține o cremă densă. Se pune la foc mic, pentru câteva minute, și se adaugă încet-încet vinul alb sau coniacul, amestecând continuu până ce compoziția se îngroașă. Se servește apoi într-un pahar, în farfurie sau într-un bol, alături de pișcoturi sau fructe”. Amna recunoaşte că nu este o gospodină desăvârşită, dar se străduieşte să deprindă câteva secrete din arta gătitului.
“Sunt mereu pe drumuri, între concerte, fie în ţară, fie în străinătate, deci nu prea am timp să stau în bucătărie. Totuşi, sunt conştientă de faptul că o femeie completă trebuie să ştie să gătească. Am început cu deserturile, de la care cu greu mă pot abţine şi voi continua cu felurile principale. Mă bucur că am ocazia să învăţ direct de la experţii de la Sofa”, spune solista.