(P) Mănâncă 5 porţii de fructe și legume pe zi – ai grijă de “decorul” interiorului tău

.

Care este piesa ta preferată de mobilier din casă? Un fotoliu confortabil? Sau poate un fotoliu-balansoar? Un dulap cu oglindă care face încăperea să pară mai mare? Sau poate masa în jurul căreia se desfășoară viața de familie?
Te îngrijești de decorul casei tale sau apartamentului în care locuiești, pentru a crea un spațiu plăcut și confortabil tuturor celor dragi. Imaginează-ţi că ai putea decora un alt interior în fiecare zi. E vorba aici de corpul tău.
Dieta optimă conține 5 porții de fructe și legume (cel putin 400g pe zi). Nu e mult: O porţie înseamnă o legumă de mărime medie sau un fruct, cum ar fi un măr, o roșie sau un morcov, o bucată de conopidă, sau câteva  prune. Acestea sunt un „mobilier” la modă și funcțional, de care organismul tău are nevoie pe parcursul întregii zile, deoarece nu poate să înmagazineze mai multe vitamine și compuși minerali  dintr-o dată.
Organismul nostru nu este un „depozit”, ci mai degrabă un „salon rafinat” pe care  îl poți aranja chiar tu, menținând un regim alimentar corespunzător și echilibrat.
Împarte 5 porţii de fructe și legume pe zi  în 5 mese: mic dejun, gustare de dinaintea prânzului,  prânz, gustare de după-amiază și cină. Dacă îţi plac sucurile, alege-le doar pe cele 100% naturale. O astfel de „mobilare” nu îți va cere prea mult efort. Nu trebuie să deplasezi dulapuri și nici să muți greutăţi mari. E de ajuns să reținem că organismul nostru are nevoie de sprijinul nostru – și că trebuie să-i oferim tot ceea ce îl va menţine într-o formă bună!
Mai multe despre porţiile de fructe și legume poți afla pe www.5pentrusanatate.ro
______
1Measuring intake of fruit and vegetables, Antonio Agudo, WHO Library Cataloguing-in-Publication Data [electronic resource], 2005.
2Harper’s Biochemistry. Robert K. Murray, Daryl K. Granner, Peter A. Mayes, Victor W. Rodwell. McGraw-Hill, 2006.
(P) Mănâncă 5 porţii de fructe și legume pe zi – ai grijă de “decorul” interiorului tău

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton