Nimic nu e mai gustos în serile de toamnă decât o tartă aburindă, proaspătă şi aromată. Încercaţi reţeta noastră de tartă de gutui cu nucă măcinată şi scorţişoară.
► 6 ouă ► 4 gutui medii ► 12 linguri zahăr ► 150 g nucă măcinată ► 6 linguri făină ► un praf sare ► un pachet unt ► un praf scorțișoară ► 300 ml lapte ► un plic zahăr vanilat
1. Se curăță și se spală gutuile. Se feliază și apoi se pun în lapte cu scorțișoară.
2. Separat, într-un bol, se amestecă untul moale cu zahărul. Se bat bine până se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle unul câte unul, sarea, nucile măcinate și făina cernută.
3. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, iar pe deasupra se pun gutuile scurse de lapte. Se bagă în cuptor și se coace la foc potrivit.
4. După ce s-a copt uniform, se scoate, se lasă la răcit și apoi se serveşte pudrată cu un praf de scorțișoară.