Agora

.

În Egiptul secolului IV, aflat sub cucerirea Imperiului Roman, revoltele religioase izbucnite pe străzile din Alexandria ajung şi la zidurile faimoasei biblioteci. Închisă între zidurile acesteia…
Hypatia (Rachel Weisz) astronom şi matematician de geniu, se luptă să salveze înţelepciunea Lumii Vechi cuprinsă în nepreţuitele comori literare, ajutată de discipolii săi.

Doi tineri se luptă pentru a cuceri inimă frumoasei Hypatia: discipolul acesteia, Orestes (Oscar Isaac), un tânăr nobil, foarte abil, şi Davus (Max Minghella), sclavul ei. Davus are de făcut o alegere cumplită – aceea de a rămâne alături de stăpâna sa pe care o iubeşte în secret sau să aleagă libertatea, alăturându-se rebelilor religioşi care vor cuceri cu siguranţă şi biblioteca.

AgoraAşa cum declară chiar regizorul, Alejandro Amenabar, „Agora este povestea unei femei, a unui oraş, a unei civilizaţii şi a unei planete. Agora este planeta unde ar trebui să trăim cu toţii împreună. Am încercat să arăt umanitatea în mijlocul tuturor speciilor de pe Pământ, şi Pământul  încadrat în Univers.

 

Oamenii i-am văzut ca pe nişte furnici, iar Pământul ca pe o sferă micuţă că oricare altă, învârtindu-se printre multe alte stele. Iată de ce ne-am jucat cu schimbarea de perspectivă. […]

 

Am ales să fim martori direcţi la ceea ce se întâmplă, şi nu să contemplăm faptele dintr-un colţ îndepărtat. Şi, cel mai important, nu am transformat violenţa într-un spectacol în şine.” 

Filmul Agora, o călătorie în timp şi spaţiu, cu o distribuţie formată din: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac, Ashraf Barhom, Michael Lonsdale şi Rupert Evans, este de fapt o oglindă în care oamenii să poată privi trecutul şi să vadă cât de puţin s-a schimbat lumea.

Filmul rulează din 22 ianuarie la Hollywood Multiplex.

Pentru a câştiga invitaţii la filmul Agora, intră în discuţia de pe forum.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton