Usturoiul, cel mai bun remediu împotriva bolii Lyme

.
Usturoiul are proprietăți antibacteriene, iar uleiul esențial obținut din el ar putea fi mai eficient decât orice antibiotic în combaterea bolii Lyme, arată un studiu realizat de cercetătorii americani.

Mai mult, usturoiul este considerat a fi cel mai puternic medicament natural.

Usturoiul, folosit încă din antichitate

Încă din antichitate, usturoiul era folosit pentru tratarea problemelor la inimă. De asemenea, el este un remediu folosit pentru tratarea răcelilor.

Acum, o echipă de oameni de știință a descoperit că uleiurile esențiale din usturoi pot distruge bacteria Borreloa care provoacă boala Lyme, inclusiv formele latente ce rămân în organism și ajung să dezvolte o rezistență la antibiotice.

După tratamentul cu uleiurile extrase din usturoi, acestea forme ale bolii Lyme au dispărut în șapte zile și niciuna nu a revenit în trei săptămâni după tratament.

Potrivit studiului, proprietăți antibiotice au și uleiurile din ghimbir, frunze de cimbru, semințe de chimen sau scorțișoară.

Proprietățile usturoiului

Usturoiul conţine săruri minerale, inulină, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice – alicina şi garlicina.

Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecţii bacteriene, artroză, paraziţi intestinali, gută, meteorism abdominal, gastrite, diabet,  şi tulburări de ritm cardac.

În afecţiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea piciorului de atler, candidozei vaginale, acneei, pitiriazisului, arsurilor, ulceraţiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor vulgare.

Prin conţinutul bogat în seleniu, usturoiul redă elasticitatea pielii.  De asemenea, se pot realiza măşti naturale de faţă din suc de usturoi şi miere de albine, care acţionează benefic pe un ten seboreic, cu tendinţă acneică.

Contraindicații

Supradozajul sau consumul de usturoi de culoare galbenă sau încolţit cauzează vomă, arsuri gastrice, sindrom dispeptic, sângerări sau greţuri.

Consumul de usturoi este contraindicat mamelor  care alăptează deoarece modifică gustul laptelui şi poate provoca colici bebelusului.

De asemenea, este contraindicat persoanelor cu intoleranţă digestivă la usturoi şi celor care iau medicamente anticoagulante.

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton