În viaţa de zi cu zi te cofrunţi cu multe situaţii neplăcute. Acestea provoacă stres, teamă sau disconfort, senzaţii pe care deseori le poţi masca. Însă când vine vorba despre aspectul fizic, nu este la fel de uşor să ascunzi o imperfecţiune, deoarece te confrunţi cu o problemă vizibilă, uşor de observat.
Astăzi ne referim la unul sau mai mulţi dinţi lipsă. Neplăcerile create de un zâmbet imperfect influenţează încrederea în tine, comunicarea cu oamenii din jur, reacţiile şi plăcerea de a zâmbi.
Cea mai recomandată soluţie pentru o dantură completă şi funcţională este implantul dentar.
Care este rolul implantului dentar?
Implantul dentar reprezintă baza pe care se ataşează coroana dentară ce-ţi va reda zâmbetul natural. Fabricat din titan, el are o rezistenţă şi o biocompatibilitate ce oferă stabilitate şi confort. Implantul dentar şi coroniţa vor înlocui spaţiul lipsă de pe arcada dentară şi vor îndeplini cu succes atributele unui dinte natural: aspect estetic, funcţionalitate şi rezistenţă.
Înainte de inserarea unui implant dentar este necesar să cauţi. Ce să cauţi? Caută informaţii, caută oamenii potriviţi, locul potrivit şi momentul potrivit.
Momentul ideal pentru implantul dentar este la 8 saptămâni după extracţia unui dinte. Alege o clinică de calitate, care lucrează în condiţii sterile, despre care pacienţii au o părere bună şi o recomandă cu încredere.
De asemenea, vorbeşte cu medicul dentist, sfatuiţi-vă în legatură cu etapele procedurii, dar mai ales cu tipul de implant ce urmează a fi inserat.
Este important să investeşti într-un tratament de calitate, pentru ca rezultatele să fie durabile în timp, intervenţia să se desfăşoare corespunzător, iar tu să fii mulţumit. Comunică permanent cu dentistul tău, pentru că un pacient informat este un pacient preocupat.
Bucură-te de beneficiile unui implant dentar
Odată inserat, implantul dentar îţi va schimba viaţa. Dacă înainte de tratament erai o persoană care nu mai râde cu aceeaşi poftă, care zâmbeşte cu mâna la gură sau care nu mai consumă alimentele dorite, după intervenţie te vei bucura din nou de micile plăceri ale vieţii. Fie că este vorba despre mancatul unor produse care cu dintele lipsă îşi dadeau bătăi de cap sau de reacţia la o glumă bună, vei putea să profiţi de ele din plin.
De asemenea, cu ajutorul unui implant dentar, dinţii vecini spaţiului gol îşi vor păstra poziţia, fară a se deplasa şi a crea alte afecţiuni ce în timp devin complexe şi costisitoare.
Acordă timp acestei proceduri
Trebuie să ştii că implantul dentar nu se inserează într-o clipă şi că este necesară o perioadă de vindecare pentru ca procedura să fie finalizată cu succes. Răbdarea este cheia unui rezultat de durată.
Respectă etapele planului de tratament şi consultă medicul specialist ori de câte ori simţi nevoia.
Vrei să îţi faci un implant dentar şi te întrebi cam cât durează? Ia în calcul starea de sănătate a cavităţii tale bucale şi consultaţia, igienizarea, inserarea propriu-zisă, dar şi perioada de osteointegrare a implantului. Este important să respecţi sfaturile medicului în perioada de vindecare, pentru a te bucura ulterior de stabilitatea si durabilitatea corespuntătoare ale noului dinte. În medie, sunt necesare 6 luni de la începerea tratamentului până la obţinerea rezultatului final.