Fructele și legumele care arată perfect atunci când le găsești pe rafturile magazinelor nu sunt naturale. Pentru ca ele să arate așa, sunt folosite substanțe ce trebuie înlăturate înainte de a fi consumate.
În Marea Britanie, o mamă s-a filmat în timp ce ardea frunzele unei verze „proaspete”. Iar acestea se topeau și miroseau precum plasticul.
Imaginile au devenit rapid virale pe internet, iar de aici s-a pornit o întreagă discuție privind legumele și fructele „de plastic” ce se găsesc în magazine.
Astfel, s-a demonstrat că legumele și fructele din supermarketuri pot fi tratate cu o gamă largă de substanțe precum compuși chimici sau extrase din insecte.
Iar producătorii nu sunt obligați să le includă pe etichete deoarece majoritatea substanțelor ce dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de producție și nu ingrediente.
„Ceara” de pe fructe și legume poate ascunde spălături în clorină, ceara ca de plastic ce poate fi inflamabilă și chiar tratamente chimice.
Mai mult, unele fructe și legume sunt împachetate în cutii și pungi de plastic, ce sunt tratate, la rândul lor, cu substanțe îngrijorătoare, notează Daily Mail.
„Aceste tipuri de ceară conțin de multe ori fungicide precum imazalil. Personal, nu aș vrea să ating sau să mănânc aceste substanțe toxice deloc, cu atât mai mult în cantitățile pe care organele de reglementare le consideră doze sigure”, a afirmat Joanna Blytham, autoarea cărții Swallow This.
„Apa cu săpun poate curăța o parte, dar nu toate chimicalele”, a explicat ea.
Potrivit experților, ideal ar fi să îți bazezi dieta pe produse organice, cumpărate de la vânzători locali în care ai încredere.