Toamna începe cu Ion Caramitru și Horațiu Mălăele la Teatrul Național din București

.

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își reiau dialogurile pe scena mare a Teatrului Național din București, luni, 24 septembrie, de la ora 20.00.
Spectacolul, un dialog-acrobat glisând de la umor spre teme profunde, de la poezie, spre experiențe de teatru și personale ale celor doi parteneri de discuție, a fost revelația stagiunii trecute, aplaudat deopotrivă de public și critică. Este un spectacol de improvizație, pentru că “improvizația este starea de grație a unui actor”, așa cum spune Horațiu Mălăele, prin urmare ritmul este mereu altul, se joacă mereu în forță, spectacolul este mai plin de haz și mai profund de la o ediție la alta.
Cei doi actori se intorc din vacanță pentru primul spectacol ce va fi jucat in aceasta toamna pe scena mare a Naționalului bucureștean, pentru a se măsura încă o dată în rime, lundu-i drept martori pe Sorescu, Topârceanu, Shakespeare sau Nichita. Se râde cu lacrimi în reprize vulcanice de haz spumos, iar hohotele devin emoții, în momente cu o încărcătură sensibilă profundă. Seducători, cu un umor irezistibil și cu profunzimea care i-a făcut legende, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele se înfruntă încă o dată la Național, secundați de extraordinarul violoncel al lui Adrian Naidin, care potrivește, la rându-i, rime și versuri.

“Nu pot fi ce-am fost și nu sunt ce voi fi…”, spune Adrian Naidin. “Întâlnirea cu cei doi mari actori ai teatrului românesc este, pentru mine, o binecuvântare. Caramitru recitând rascolitor, iar Mălăele interpretând genial alte texte și poezii. Eu culeg lacrimile și râsetele lor și le trec prin filtrul sufletului meu, transformându-le în sunete, în muzică. Râsul-plânsul, două ipostaze ale neamului românesc”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. După succesul proiectului world “Cântice’n cerc”, realizat în colaborare cu pianistul Raul Kusak, Adrian Naidin a fost aplaudat la Freedom Jazz Festival sau la Festivalul Folk You, edițiile organizate în vara aceasta la Vama Veche.

Biletele pentru spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele” se găsesc la casieria Teatrului Național din București (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu și online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.

Muzică de Hollywood la Teatrul Național din București. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin, continuă să testeze sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale. Invitat special al lui Nicu Covaci în anul în care trupa Phoenix împlinește 50 de ani de existență, Adrian Naidin a convins publicul cu vigoarea etno-rock, într-un insolit proiect fusion testat deja într-o serie de spectacole organizate în țară în avanpremiera întâlnirii aniversare de la București. Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de pianistul Raul Kusak, pentru unul dintre cele mai importante proiecte world-jazz al acestui an, “Cântince‘n cerc”.

Muzica i-a sedus pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus “cânticele” pe coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, peliculă care s-a turnat în această primăvară în România. Proiectul de suflet al americanului Shia LaBeouf, starul din Transformers, filmul adună vedete ale cinematografiei internaționale, de la Melissa Leo, premiată cu Oscar pentru rolul secundar din The Fighter (2010), la Mads Mikkelsen (James Bond: Casino Royale, The Clash of the Titans), germanul Til Schweiger (Inglourious Basterds, This Means War) şi britanicul James Buckley (The Inbetweeners). Adrian Naidin și Raul Kusak au fost invitați luna această să prezinte proiectul “Cântice‘n cerc” într-o ediție extraordinară, la Bruxelles.

Cea mai aplaudată prducție a acestui an. Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, au urcat pe scenă pentru prima dată în această formulă în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti. Aplauzele au validat de fiecare data o rețetă irezistibilă: cu har, forță și subtilitate, cei doi actori reușesc să ridice publicul în picioare, în reprize viguroase de un haz spumos, sau să-l oblige la reflecție – în momente de profunzime dramatică. Cea mai aplaudată producție a acestui an, prezentată în premieră într-un turneu național, spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele” s-a jucat cu casa închisă la fiecare reprezentație și a fost reluat în ediții speciale la insistențele iubitorilor de teatru.
Foto: arhiva Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton