O reţetă uşoară pentru un desert delicios şi dulce-acrişor. Tartele raw sunt uşor de făcut şi foarte sănătoase, iar aroma de lămâie este greu de egalat. Iată cum să faceţi o tartă de lămâie cu frişcă de cocos fără foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale tocate 1 lingură pudră mesquite 4 curmale fără sâmburi 2 linguri sirop de arţar 1 linguriţă esenţă raw de vanilie
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender şi amestecaţi până obţineţi o pastă moale, lipicioasă şi aromată. Presaţi într-o formă de tartă şi daţi la frigider până este gata crema. Ingrediente cremă de lămâie:
50 grame alge irish moss ½ ceaşcă sirop de agave sau arţar ½ ceaşcă suc de lămâie ¼ ceaşcă apă purificată
Amestecaţi algele cu sucul de lămâie, siropul de agave şi apa într-un blender. Turnaţi crema peste crustă şi presăraţi coajă de lămâie deasupra, după gust. Daţi la congelator câteva ore, până se întăreşte. Se poate păstra la frigider până la servire. Ingrediente frişcă raw:
1 ceaşcă lapte de cocos 20 grame irish moss înmuiată în apă ¼ ceaşcă pulpă nucă de cocos 1 linguriţă vanilie
Amestecaţi algele şi apa până obţineţi un fel de gel. Adăugaţi restul de ingrediente şi amestecaţi până la omogenizare. Puteţi amesteca puţin şi cu mixerul pentru a incorpora mai mult aer şi a da un aspect de frişcă. Daţi la rece cel puţin trei ore. Poftă bună!