24 de metode de a slăbi fără efort

.

Pierderea kilogramelor în plus este pe lista de „rezoluţii” a multora dintre noi şi chiar dacă nu este o încercare uşoară, slăbitul nu ar trebui să fie o corvoadă. Ţine cont de…
… aceste sfaturi în fiecare zi şi vei vedea că poţi ajunge la greutatea ideală fără sa simţi că eşti la regim.

1. Gândeşte-te ce trebuie să adaugi în dietă, nu ce trebuie să scoţi. Dacă adaugi multe legume, fructe şi lactate degresate vei vedea că nu mai este loc pentru alimente bogate în calorii şi ele vor dispărea, în mod natural din alimentaţia ta. Pentru a slăbi fără efort trebuie să umpli frigiderul, nu să-l goleşti.
 
2. Anunţă-i pe cei din jur că ţi-ai schimbat stilul de viaţă, că eşti foarte hotărâtă să slăbeşti şi că ai nevoie de ajutorul lor. Astfel ai un motiv în plus să fii tare (ca să nu te faci de râs când vor vedea că ai dat greş) şi eviţi situaţiile în care toată lumea te îmbie cu mâncare, iar tu cauţi scuze să refuzi în timp ce te abţii cu greu.

3. Păstrează o dietă echilibrată. Altfel spus, mănâncă de toate: carbohidraţi, proteine, grăsimi şi chiar zahăr, dar în cantităţi reduse.  Renunţă la dietele care exclud complet anumite categorii de nutrienţi.

4. Nu încerca să ţii pasul cu partenerul de viaţă atunci când luaţi masa amândoi. Bărbaţii au nevoie de mai multe calorii pentru a-şi menţine greutatea şi se îngraşă mai greu decât noi, femeile. Mai degrabă convinge-l pe el să adopte stilul tău de viaţă.

5. Începe masa cu un fel sănătos şi sărac în calorii. Dacă ţi-e poftă de cartofi prăjiţi, atunci mănâncă-i, dar înainte serveşte o salată sau un bol mare cu supă de legume. Astfel vei mânca mai puţini cartofi.

6. Preferă alimentele cu un volum mare şi un număr redus de calorii. Astfel poţi să mănânci şi mai mult decât ai avea nevoie dar nu rişti să te îngraşi. În această categorie intră legumele, fructele, iaurturile degresate.

7. Nu uita de fibre, care reglează tranzitul intestinal, prevenind constipaţia.

8. Uită dietele minune care promit să te scape de kilograme în două săptămâni şi schimbă-ţi complet modul de viaţă. E cel mai bun regim de slăbit.

9. Nu te baza prea mult pe cântar. Greutatea nu este neapărat o măsura a succesului. Dacă faci exerciţii de forţă probabil câştigi masă musculară în locul grăsimiii pe care o elimini, deci cântarul nu va arăta progrese prea mari. Sau, invers, poţi să pierzi apă şi masă musculară, deci eşti mai uşoară, dar, de fapt, nu ai pierdut deloc grăsime.

10. Nu te baza pe medicamente minune. Există pe piaţă o mulţime de pastile pentru slăbit, dar gândeşte-te că, dacă s-ar fi descoperit un produs cu adevărat eficient, n-ar mai exista deloc obezi.
Spală-te pe dinţi după fiecare masă. Senzaţia de prospeţime te va împiedica să mănânci în plus.

11. Atenţie la porţii! Pune-ţi în farfurie atât cât crezi că ai nevoie şi rezumă-te la o singură porţie. Dacă mănânci încet vei vedea că te saturi cu mai puţin.

12. Nu neglija micul dejun. O masă bogată de dimineaţă îţi dă energie şi te ajută să consumi mai puţine calorii pe parcursul zilei.

13. La prânz şi cină, umple-ţi farfuria pe jumătate cu legume şi abia apoi adaugă carne sau paste.
 
14. Nu uita să te bucuri de mâncare. Dieta nu trebuie să fie o corvoadă şi chiar dacă mănânci „de regim” poţi să te bucuri de gustul alimentelor. Caută modalităţi de a-ţi pregăti feluri dietetice, dar gustoase, aşează mâncarea pe o farfurie colorată, ornerază cu verdeţuri, adaugă condimentele preferate.

15. Nu evita supele, care au un număr mic de calorii la o cantitate mare. Le poţi servi înainte de felul principal sau ca o masă propriu zisă. Ele te ajuta şi să-ţi păstrezi hidratarea.

16. Nu te lăsa dominată de pofte. Când ţi-e poftă de ceva dulce bea un pahar de apă, mănâncă un fruct sau caută-ţi o ocupaţie care te va ajuta să uiţi.

17. Mănâncă numai atunci când îţi e foame. Mâncarea nu ar trebui să fie un leac pentru plictiseală, depresie, singurătate, stres, etc.

18. Ascultă-ţi corpul. Mănânci când îţi e foame, bei când îţi e sete, te culci când îţi e somn, încetezi exerciţiile când ai obosit. Corpul tău ştie mai bine de ce are nevoie şi când.

19. Profită de orice ocazie pentru a face mişcare. Nu trebuie să faci efortul de a găsi timp pentru sport. Mersul pe jos, urcatul scărilor şi chiar treburile casnice te ajută să arzi calorii.

20. Mănâncă mai multe mese mici pe zi, în mod ideal cinci sau chiar şase. Aşa eviţi foamea intensă care te-ar face să mănânci mai mult decât ai nevoie.

21. Ţine la îndemână mâncare sănătoasă semipreparată. Când ajungi acasă după o zi de muncă nu mai ai chef sau răbdare să găteşti ceva sănătos. Umple-ţi frigiderul cu fructe gata spălate, legume congelate, iaurturi degresate. Chiar dacă eşti tentată să guşti ceva când ajungi ăcasă, măcar ai alternative dietetice.

22. Găseşte modalităţi de a alunga stresul. Uneori singura modalitate de a scăpa de stres este mâncarea, aşa că ai grijă să nu ajungi până acolo.

23. Nu renunţa la somn. Odihna fizică este foarte importantă într-o dietă. Dacă nu dormi suficient creşte pofta de mâncare şi mai ales de dulciuri.

24. Acceptă-ţi slăbiciunile şi nu te descuraja dacă, într-o zi, cedezi în faţa unei prăjituri. Nu-ţi pierde timpul cu regrete şi caută imediat metode de a arde acele calorii.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton