Dacă vreţi să impresionaţi familia sau prietenii cu un tort raw spectaculos şi sănătos, reţeta succesului conţine..dovleac şi scorţişoară. Iată cum să faceţi un tort de dovleac cu nuci şi scorţişoară fără foc. Ingrediente crustă:
2 ceşti nuci pecan 1 ceaşcă curmale fără sâmburi şi tăiate în cubuleţe mici ½ linguriţă de scorţişoară pudră Amestecaţi într-un robot de bucătărie sau blender nucile cu bucăţile de curmale şi scorţişoara. Presaţi într-o formă de tort sau de tartă, cu marginile mai înalte, dacă doriţi crustă şi pe laturi. Ingrediente cremă :
4 ceşti pulpă de dovleac plăcintar 1 avocado 1 ceaşcă curmale fără sâmburi 1 lingură ulei de cocos topit 2 linguriţe amestec de condimente pentru plăcinta cu dovleac (scorţişoară, nucşoară, ghimbir, cuişoare, etc) 2 linguri sirop de agave 1 lingură pudră de lecitină Mod de preparare:
Amestecaţi într-un blender pulpa de dovleac tăiată în prealabl cubuleţe. Adăugaţi avocado, uleiul de cocos, curmalele, condimentele şi siropul de agave şi amestecaţi până obţineţi o cremă consistentă şi omogenă. Adăugaţi lecitina la final şi amestecaţi încet, pentru întărire. Turnaţi crema peste crustă şi daţi la rece câteva ore. Pentru décor, puteţi folosi caramel raw sau nuci pecan jumătăţi.