A venit vremea dovleacului şi dacă familia sau prietenii visează la o plăcintă cu dovleac, le puteţi oferi o variantă sănătoasă şi mult mai aromată. Şi textura unui cheesecake cu dovleac raw este inedită, mai ales dacă folosiţi nuci pecan în loc de nuci normale, de pe la noi. Iată cum se face un cheesecake de dovleac cu nucă şi rodii fără foc. Ingrediente crustă:
2 ceşti nuci sau nuci pecan
1 ceaşcă curmale fără sâmburi, înmuiate circa 2 ore în prealabil
Un vârf de cuţit de sare de Himalaya sau de mare
1 linguriţă scorţişoară
Esenţă de vanilie după gust
Amestecaţi nucile într-un blender, dar nu până la capăt (să fie tocate mărunt, nu pastă). Adăugaţi şi restul ingredientelor. Adăugaţi câteva linguriţe de apă de la curmale, cât să lege compoziţia. Presaţi într-o tavă de tartă şi daţi la frigider. Ingrediente cremă cheesecake de dovleac:
1 ceaşcă pulpă de nucă de cocos
2 ceşti alune caju înmuiate 2 ore în apă rece
2 ceşti pulpă de dovleac plăcintar
½ ceaşcă ulei de cocos
1 ceaşcă sirop de agave, miere sau sirop de arţar
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă extract de vanilie
1 linguriţă fulgi de drojdie uscată inactivă
2 linguriţe lecitină de soia
1 linguriţă sare de mare sau de Himalaya
Opţional: condimente pentru plăcinta cu dovleac (scorţişoară, cardamon, anason, etc).
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, mai puţin uleiul de cocos, pe care îl adăugaţi mai spre final. Turnaţi crema de cheesecake peste crustă şi lăsaţi la rece cel puţin 4 ore la frigider sau 2 ore la congelator.
Ornaţi cu nuci pecan sau jumătăţi de nucă românească şi boabe de rodie. Puteţi turna un sos de ciocolată raw, caramel raw, sau pur şi simplu sirop de agave peste felii, când le serviţi. Poftă bună!
Foto: Facebook