Prin puterea gândurilor pozitive vom reuşi întotdeauna să ne autoinducem stări de bine, de fericire, de încredere în viitor şi în reuşită pe orice plan, atunci când avem cea mai mare nevoie.
Nu toată lumea însă, acceptă sau crede în acest tip de gândire. Mulţi oameni nu iau aceste cuvinte în serios şi consideră că un gând optimist nu te poate scoate dintr-un impas. Într-adevăr nu-ţi rezolvă problema, dar îţi dă o stare generală mai bună care te ajută să treci mai uşor peste moment.
După cum arată cercetările există foarte multe persoane care devin atrase de acest subiect, abia după ce au prima reuşită datorată gândirii pozitive.
În povestioara următoare voi ilustra două situaţii despre modul în care funcţionează puterea gândirii pozitive:
Alexandra a aplicat pentru un loc de muncă, dar cum stima ei de sine era foarte scăzută şi se considera o persoană plină de nereuşite profesionale, evident şi de data aceasta a mers la interviu crezând că nu va primi postul.
Pentru că a stat şi s-a tânguit foarte mult, Alexandra nu a avut timp să-şi calce bluza şi să mănânce înainte de a pleca dimineaţa de acasă. Pe parcursul interviului, a avut o atitudine negativistă şi a crezut că ceilalţi aplicanţi erau cu siguranţă mai bine pregătiţi decât ea. Toate aceste lucruri i-au distras permanent atenţia, nu s-a putut concentra şi asta s-a văzut în impresia lăsată recruiterilor care nu i-au oferit postul, în ciuda faptului că era calificată pentru el.
A doua situaţie este a Simonei care a aplicat la acelaşi job. Atitudinea ei însă, a fost alta decât cea a Alexandrei. Simona era absolut convinsă că va obţine postul. Cu o săptămână înaintea interviului ea s-a gândit în permanenţă că impresia pe care le-o va face recruiterilor va fi una bună şi pozitivă. Cu o seară înainte de interviu Simona şi-a pregătit hainele şi s-a dus la culcare puţin mai devreme decât de obicei. Dimineaţa, aceasta s-a trezit devreme pentru a avea timp să mănânce liniştită şi să ajungă la timp la compania care recruta. La interviu a făcut o impresie bună recruiterilor care şi aşa a primit postul.
Din cele două poveşti reiese faptul că dacă avem o atitudine pozitivă, construim deznodăminte fericite în mintea noastră şi credem în ele, lucrurile se vor întâmpla.
Sănătatea influenţată pozitiv de gândirea pozitivă
Gândire pozitivă şi cea negativă sunt ambele contagioase, fiecare dintre noi fiind afectat, mai mult sau mai puţin, de oamenii pe care îi cunoaşte. Acest lucru se întâmplă instinctiv şi la nivel de subconştient, prin gândurile şi sentimentele transferate, precum şi prin limbajul corpului.
În general este indicat să fim pozitivi pentru că oamenii sunt mult mai deschişi la a ajuta semenii lor pozitivi decât pe cei negativişti pe care îi evită. Gândurile, cuvintele şi atitudinea negativă induc stări de nefericire şi lucruri urâte în viaţa noastră. Când mintea este într-o umbră de negativ, în corpul nostru sunt eliberate substanţe „otrăvitoare”, ceea ce ne determină să exprimăm inconştient nefericirea şi negativismul prin limbajul corpului, îndepărtând astfel oamenii de noi.
Ce să faci ca să gândeşti pozitiv?
– Citeşte mult despre acest subiect – Impune-ţi să vezi întotdeauna partea bună a problemei – Chiar dacă lucrurile nu stau prea bine, nu-ţi pierde speranţa – Când conştientizezi că un gând negativ pune stăpânire pe mintea ta, încearcă din tot dinadinsul să-l înlături – Repetă-ţi obsesiv că lucrurile vor ieşi bine