Îți mai amintești de acel atras geografic pe care îl folosea profesorul tău la oră sau de cel pe care îl găseai la biblioteca școlii? Poate că pare o carte de care nu mai ai nevoie atunci când ești adult, dar nu este deloc așa.
Orice persoană ar trebui să aibă măcar un atlas geografic, iar dacă nu ești convinsă de acest lucru îți dăm, mai jos, câteva motive pentru care aceste ghiduri ilustrate ar trebui să fie puse la loc de cinste în biblioteca ta.
În plus, venim și cu sugestii care te vor ajuta să le alegi ușor pe cele mai frumoase.
De ce trebuie să ai un atlas geografic în bibliotecă?
1. Afli informații despre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și îți dezvolți cultura generală.
Un atlas geografic complet poate fi o sursă extraordinară de informații despre unele dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Vei ajunge astfel să vezi imagini din locuri pe care poate nu vei avea șansa să le vezi prea curând sau chiar niciodată și vei afla detalii fascinante despre alte culturi.
„Marele atlas ilustrat al lumii” combină, de exemplu, sute de folografii, vederi din satelit și hărți cu informații detaliate despre populații și religii. Descoperi, în plus, detalii interesante cu privire la condițiile politice ale statelor de pe tot globul.
Volumul „Marele atlas ilustrat al lumii” este un atlas geografic complet și o lectură foarte interesantă. Îl găsești aici.
Un alt volum cu totul special este „Atlas Obsura”, o adevărată enciclopedie ilustrată care evidențiază diversitatea care există la nivel modial și prezintă unele dintre cele mai ciudate locuri din lume care te vor contraria și fascina.
„Atlas Obscura” te va ajuta să descoperi locuri fascinante. Poți comanda cartea online aici.
Această carte interesantă poate fi, totodată, o idee de cadou potrivită pentru prietenul tău care adoră să călătorească.
2. Te relaxezi și îți planifici viitoarea vacanță.
Poate să pară o noțiune demodată, dar cu ajutorul unui atlas poți să descoperi idei noi de vacanță și chiar destinații pe care nu le-ai fi luat niciodată în considerare.
În plus, ce poate fi mai frumos ca o seară petrecută răsfoind paginile unui volum cu fotografii fermecătoare după o zi lungă de muncă?
Îți recomandăm să încerci atlasul „100 de locuri care îți taie răsuflarea”. Vei face astfel un tur al lumii în 512 pagini și vei vedea unele dintre cele mai frumoase și mai pitorești peisaje sălbatice de pe glob, prea puțin cunoscute publicului larg.
„100 de locuri care îți taie răsuflarea” este un atlas geografic care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui pasionat de călătorii. Îl poți comanda online aici.
O altă opțiune bună este atlasul „501 insule minunate”. Vei putea să explorezi astfel din confortul propriului fotoliu insule la care în mod normal este extrem de greu să ajungi, să vezi ruine remarcabile, plaje idilice cu nisip fin și să afli mai multe despre culturi indigene fascinante.
„501 insule minunate” poate fi un cadou potrivit pentru un prieten sau coleg. Atlasul geografic este disponibil aici.
Dar de ce să ne orientăm doar spre destinații din străinătate? Volumul „Ghid complet: România” te va ajuta, cu siguranță, să descoperi locuri noi din țara noastră pe care merită să le vizitezi.
Află din acest atlas geografic care sunt cele mai frumoase destinații din România. Este disponibil aici.
3. Îi va stârni imaginația copilului tău.
Dacă ești mamă nu uita să adaugi bibliotecii tale un atlas geografic din care copilul tău să învețe mai multe despre lumea înconjurătoare.
Acest atlas geografic este ideal pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-7 ani. Îl poți comanda aici.
În fiecare seară înainte de culcare puteți să deschideți împreună atlasul și să porniți într-o călătorie educativă și distractivă. Pentru copiii de cu vârste mai mici de 7 ani îți recomandăm volumul „Ocolul pământului. Primul meu atlas”.
Acest atlas geografic cuprinde hărți și informații despre evenimente semnificative ale timpurilor moderne. Mai multe detalii despre volum aici.
Pentru copiii de 8-12 ani ar fi mai potrivit „Atlasul lumii moderne”, un ghid ilustrat care cuprinde informații cu privire la cele mai semnificative evenimente ale timpurilor moderne.