Bucură-te de un meniu sănătos cu multe legume şi fructe proaspete. Sunt esenţiale pentru o dietă bogată în fibre, vitamine şi minerale.
Consumă salate, soteuri de legume la cuptor, carne slabă de pui sau de peşte. E o alimentaţie care te menţine în formă, fără să te înfometeze, te încarcă cu energie pozitivă şi favorizează obţinerea unui tonus excelent.
LUNI
Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş. Gustare: un măr. Prânz: sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, ţelină, broccoli, porumb) cu orez fiert. Gustare: un iaurt dietetic. Cină: un cartof (mediu) copt, cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi brânză slabă de vaci.
MARŢI
Mic dejun: un bol cu cereale integrale şi lapte semidegresat. Gustare: o portocală. Prânz: piept de pui la grătar sau fiert, o salată de legume (salată verde, spanac, ţelină, sfeclă, roşii, castraveţi, ceapă verde , ridichi etc.). Gustare: un ceai de slăbit. Cină: un cartof (mediu) fiert, cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi o felie de caş.
MIERCURI
Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş. Gustare: un kiwi. Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte slab la grătar sau înnăbuşit. Gustare: un iaurt dietetic cu un fruct. Cină: ciuperci la grătar cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi condimente (busuioc, rozmarin etc.).
Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte semidegresat. Gustare: o banană. Prânz: soté de legume (mazăre, fasole păstăi, morcovi, ţelină, broccoli, porumb) cu orez fiert. Gustare: un ceai de slăbit. Cină: paste integrale cu o salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde).
VINERI
Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), o felie de pâine integrală, prăjită, o linguriţă de miere. Gustare: un măr. Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte fiert sau la grătar. Gustare: un iaurt dietetic. Cină: un cartof (mediu) copt, cu salată de sezon (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi brânză slabă de vaci.
Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte semidegresat. Gustare: o portocală. Prânz: ciuperci la cuptor cu orez fiert. Gustare: un iaurt dietetic cu un fruct. Cină: un cartof (mediu) fiert, cu o salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi 100 g caş.
DUMINICĂ
Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş. Gustare: un kiwi. Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte fiert sau preparat la grătar. Gustare: un ceai de slăbit. Cină: paste integrale cu o salată de sezon (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde).
ATENŢIE!
– Nu folosi ulei în salată! – Ai liber la condimente şi oţet de mere! – Nu mânca după ora 8 seara! – Nu consuma alcool şi băuturi carbogazoase!
ŞTIAI CĂ…
…între orele 7 şi 9 dimineaţa este intervalul ideal pentru prima masă a zilei, pentru că are loc absorbţia substanţelor nutritive în intestinul subţire? …somnul arde calorii şi te menţine frumoasă? Este foarte important să te odihneşti 8 ore pe noapte. În timpul somnului, după miezul nopţii, ficatul îşi începe procesul de detoxifiere. După ora 2 dimineaţa, are loc detoxifierea plămânilor, iar în jurul orei 5, detoxifierea colonului.
Foto: Thinkstock