Nimic nu e mai delicios decât un cheesecake plin de vitamine în zilele fierbinţi de august. Iată cum să faci un cheesecake cu struguri şi merişor fără foc pentru familia ta. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale crude 1/3 ceaşcă fulgi de ovăz 3 linguri sirop de arţar 1 lingură sirop de agave ½ linguriţă extract vanilie 2 linguri ulei de cocos topit
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul de cocos într-un blender. La final, adăugaţi şi uleiul de cocos şi mai amestecaţi puţin. Presaţi într-o formă de tartă şi daţi la rece.
Ingrediente cremă cheesecake
2 ceşti merişor proaspăt (sau înmuiat 3 ore, dacă nu găsiţi decât deshidratat) 2 ceşti alune caju ¾ ceaşcă suc de struguri 1/3 ceaşcă sirop de agave 2 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei de cocos topit 2 linguri unt de cacao topit 3 linguriţe ulei esenţial de portocale
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul şi untul într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi şi restul ingredientelor şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema de cheesecake cu struguri peste crustă şi daţi la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.