Coacăzele roşii sunt nişte fructe subestimate în România. Savurează aroma delicată şi împarte vitamine delicioase familiei cu această prăjitură raw. Iată cum să faci un tort de ciocolată cu coacăze roşii fără foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă curmale fără sâmburi înmuiate în apă purificată
1 ceaşcă alune caju înmuiate în apă purificată
1 ceaşcă pulpă de cocos rasă pe răzătoare
Un praf de sare de Himalaya
¼ linguriţă esenţă de vanilie raw
1 lingură mesquite
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi pasta într-o formă de tort şi daţi la rece.
Ingrediente cremă de coacăze şi ciocolată:
1 ceaşcă coacăze roşii curăţate
½ ceaşcă ulei de cocos topit
½ ceaşcă curmale fără sâmburi înmuiate
1-2 ceşti apă
3 linguri cu vârf de pudră de cacao raw
2 linguri pudră mesquite
2 prafuri de sare de mare
½ lingură de vanilie
1 ceaşcă lapte de cocos
2 linguriţe zeamă de lime (lămâie verde)
1 linguriţă lecitină din floarea soarelui
Realizaţi pasta de curmale prin pasarea acestora cu puţină apă într-un blender sau robot de bucătărie. Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un castron, împreună cu pasta de curmale, până obţineţi o delicioasă pastă de ciocolată şi coacăze. Turnaţi crema astfel obţinută peste crustă şi daţi la frigider câteva ore.
Ornaţi cu coacăze proaspete şi ţineţi la frigider până la servire. Poftă bună!
Foto: Facebook