„Sunt cea mai fericită când e mama în sală”. Actoria este pentru Ana Bianca Popescu a doua casă

.
Text: Andreea Vasile

 

Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” este cel mai nou spectacol în care o poți vedea pe actrița Ana Bianca Popescu. Te încurajez să faci asta! Pe scenă, Ana e în elementul ei: joacă, dansează, cântă. Îi plac rolurile care o provoacă și îi place să își împingă limitele cu fiecare ocazie. Am vorbit cu ea despre ce o face fericită în meseria ei.

De ce îți place meseria pe care o ai? 

Pentru că niciodată nu te plictisești! De fiecare dată e altfel, sunt alte provocări, găsești alte întrebări la care cauți înnebunit răspunsuri, împrumuți alte vieți, alte obiceiuri, alte moduri de gândire și niciodată nu te poți relaxa, pentru că o iei continuu de la zero. Chiar și atunci când spectacolul a ieșit, găsești sensuri noi, care îți îmbogățesc personajul. Asta îmi place, să fiu mereu în alertă, să nu obosesc niciodată și să-mi hrănesc curiozitatea. Încă un motiv pentru care îmi place este că te poți ascunde în spatele măștilor, dar la final te întorci la tine.

Când te-ai simțit ultima dată #HappyLaJob?

În fiecare zi sunt fericită pentru că îmi place ce fac și sunt înconjurată de oameni care sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Și sunt cea mai fericită atunci când știu că e mama în sală și mă privește cu pulsul ridicat.

"Sunt cea mai fericită când e mama în sală”. Actoria este pentru Ana Bianca Popescu a doua casă

Cum arată pentru tine o zi perfectă?

Ajung la teatru fericită dacă am găsit loc de parcare (râde). Apoi doamna Doina, cabiniera de la teatru, mă așteaptă cu cafea proaspată cu lapte și două lingurițe de zahăr, încep repetiția, mă pregătesc de spectacol, termin spectacolul, mă gândesc la el și, în funcție de cât de obosită sunt, mai stau la aer, ajung acasă, citesc puțin, mă culc. Pare banal, dar e minunat.

Când ai simțit ultima oară că munca pe care o faci contează pentru ceilalți?

Greu de spus. Nu știu dacă am găsit răspunsul la asta. Eu vreau să dăruiesc atunci când sunt pe scenă, să fiu acolo cu tot, iar dacă cineva de lângă mine (scena, cu tot ce înseamnă ea, public) a avut o licărire în ochi, poate că l-am convins, l-am luat cu mine. Și uite așa mi-au făcut un cadou.

"Sunt cea mai fericită când e mama în sală”. Actoria este pentru Ana Bianca Popescu a doua casă

Cum găsești motivație într-o zi în care te simți obosită?

În astfel de cazuri mă descurc foarte bine. Mă duc la French Revolution și îmi iau un ecler cu caramel sărat și, evident, o cafea bună și, ușor, ușor, simt cum oboseala dispare, optimismul reapare și, gata, mă pun pe treabă. Chiar funcționează!

Cine te inspiră să fii cea mai bună variantă a ta în ceea ce faci?

Eu mă inspir. Lucrez foarte mult cu mine, referitor la ce vreau cu adevărat, cum ajung acolo, cât de greu îmi e, câtă răbdare trebuie să am. Încerc să nu mă menajez și să-mi pun standardele cât mai sus. Caut să mă reinventez cât de mult posibil. Nu vreau să mă repet, să apelez la ce îmi e la îndemână și așa sper să ajung la rezultatele proiectate de mine.

"Sunt cea mai fericită când e mama în sală”. Actoria este pentru Ana Bianca Popescu a doua casă

Ce îți place să faci când nu muncești?

Să merg cu mama la cumpărături, să mă uit la filme și seriale, să ies cu câinele în parc, să dau o fugă până la munte sau mare, să vorbesc cu fetele la telefon sau să ne întâlnim, să citesc sau pur și simplu să dorm.

"Sunt cea mai fericită când e mama în sală”. Actoria este pentru Ana Bianca Popescu a doua casă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton