În locuințele din întreaga lume, chiuvetele sunt prevăzute cu o singură baterie, deși există două robinete, astfel încât apa caldă și cea rece să poată fi folosite în același timp. În schimb, britanicii nu au făcut trecerea către acest sistem de alimentare cu apă, păstrând instalațiile sanitare din anii 1940.
Mai exact, în majoritatea caselor din Regatul Unit vei observa că apa caldă și cea rece curg prin robinete separate. Mai mult, această problemă a fost reglemetată prin lege, fiind stipulat clar ce și cum. Care este motivul?
Majoritatea locuințelor din Marea Britanie au fost construite în secolul XIX sau la începutul secolului XX și sunt prevăzute cu un boiler în pod, de până la 250 litri, care alimentează sistemul de încălzire centrală.
Pentru că înainte un cilindru special era o parte obligatorie a boilerelor, acest cilindru putea să ruginească, făcând apa nepotrivită pentru consum. Dar acest lucru nu îi împiedica pe oameni să amestece apa, așa că a fost necesar să fie introdusă o lege care să interzică amestecarea apei reci, potrivită pentru băut, cu apa caldă din cilindru.
Iată alte trei tradiții neobișnuite din Marea Britanie:
Cântărirea primarului
Primarul din High Wycombe este cântărit în fiecare an, în luna mai, împreună cu consilierii săi. Se crede că dacă s-au îngrășat, au făcut-o pe cheltuiala celor pe care îi conduc.
Participanții se întrec pe Dealul Cooper după o roate de brânză Double Gloucester, iar cine câștigă o păstrează. Obiceiul a fost interzis din motive de sănătate în 2010, dar asta nu-i împiedică pe britanici să îl practice încă.
Cursa butoiului de smoală
Aceasta are legătură cu praful de pușcă folosit de armada spaniolă în 1605. Butoiaiele sunt unse cu smoală și apoi umplute cu paie sau hârtie pentru a le face să pară mai ușoare.