Cum să faci cumpărături ieftine pentru Revelion

.

Dacă te-ai gândit să îți petreci acest Revelion acasă, unde urmează să inviți cei mai apropiați prieteni, cu siguranță ți-ai făcut griji că nu te vei descurca cu toate cheltuielile și pregătirile aferente. Trebuie să faci și o curățenie generală pentru musafiri, trebuie să faci și cumpărături, trebuie să stai și lângă aragaz și mai trebuie să treci și pe la coafor, ca să te aranjezi, iar pe toate astea trebuie să le finalizezi într-un timp mult prea scurt. Nu-ți face probleme, îți lipsește puțină organizare și câteva sfaturi, ca totul să meargă strună în organizarea evenimentului. Dacă vei găzdui petrecerea dintre ani în apartamentul tău, trebuie să ții cont de următoarele detalii, ca cheltuiești cât mai puțini bani.

Fă o listă de cumpărături

Primul și cel mai important pas este să începi planul pe hârtie. Fă o listă de cumpărături în care să incluzi toate produsele pe care știi că prietenii tăi le vor vrea pe masă la petrecerea de Revelion. Pune acolo ingrediente pentru prepararea mâncării, deserturi, covrigei sau alte chestii de ronțăit, sucuri, apă și alcool. Nu uita de șervețele și platouri din carton sau plastic, pe care să așezi mâncarea, ca să ai cât mai puține vase de spălat la finalul petrecerii.

Fă cumpărăturile în hypermarketuri

În magazinele foarte mari, prețurile sunt mult mai mici decât cele de la magazinul din colț sau dintr-un market de cartier, pentru că acolo se vinde o cantitate mult mai mare de marfă. Când pleci la cumpărături, du-te la cel mai mare pe care îl știi, unde nu numai că vei găsi tot ce cauți, deci vei scuti mai multe drumuri, dar vei avea un bon fiscal cu o valoare mult mai mică decât dacă ai alege un altfel de magazin.

Mănâncă înainte de cumpărături

E demonstrat științific și te poți convinge singură de treaba asta. Dacă mergi la cumpărături când ți-e foame, e posibil să achiziționezi o grămadă de lucruri sau produse, tocmai pentru că ești setată pe dorința de a te sătura. Nici sătulă nu e bine să intri în magazin, pentru că vei râde când vei ajunge acasă cu te-miri-ce în sacoșă. Cu o oră înainte să începi cumpărăturile asigură-te că stomacul tău nu e gol și totul va decurge normal.

Cumpără en-gros

Dacă ai posibilitatea, mergi într-un magazin de unde poți cumpăra en-gros. Dacă nu știai, și produsele vrac sunt proaspete și numai-bune de consumat, singura diferență dintre ele și cele în țiplă este că primele nu au ambalaj. Cu toate acestea, poți verifica termenul de valabilitate al produselor, care cu siguranță este trecut în dreptul recipientului de unde le vei lua.

Nu te abate de la lista inițială

Dacă acasă ți se părea că ai trecut totul pe lista cu care ai plecat la cumpărături, nu te abate de la ea. De fapt, acesta este principiul unui hypermarket. Faptul că vezi o mulțime de produse așezate în rafturi care îți iau privirea te determină să cumperi cât mai multe, ba chiar să arunci în coș și ceva de care nu ai avea nevoie. Încearcă să nu te lași tentată și să ajungi la casă numai cu ce își doreai în primă fază să cumperi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton