O reţetă de desert delicioasă şi foarte sănătoasă datorită migdalelor.
Ingrediente: Pentru aluat: ►200 g unt ►2 linguri miere ►un praf sare ►2 gălbenușuri ►coaja de la o lămâie ►100 ml lapte bătut ►350 g făină Pentru umplutură: ►8-10 mere ►3 linguri miere ►un plic zahăr vanilat ►100 g fulgi de migdale ►sorțișoară
1. Se freacă untul cu mierea, se adaugă gălbenușurile, laptele, coaja de lămâie și făina cernută și se frământă bine. Se obține un aluat dens. Se acoperă cu folie de plastic și se bagă la rece. 2. Merele se curăță și se feliază în bucăți foarte subțiri. Se stropesc cu mierea și coaja de lămâie, se adaugă vanilie și scorțișoară și se călesc maximum 30 de minute, la foc mediu. 3. Se întinde aluatul în formele de mini-tarte și se coc la foc mediu. Se scot, se răcesc și se umplu cu compoziția de mere. Se presară fulgii de migdale și se mai lasă câteva minute la cuptor, cât să devină aurii. Încearcă şi reţeta de tarte cu roşii uscate şi măsline!