Un cheesecake delicios şi sănătos, din ingrediente naturale şi fără chimicale este cea mai bună alegere a verii. Iată cum să faci un cheesecake de avocado cu căpşuni fără foc. Reţeta merge modificată, dacă doriţi să înlocuiţi căpşunile cu afine, zmeură sau mure. Ingrediente crustă:
1/3 ceaşcă migdale ¼ ceaşcă pulpă de cocos răzuită 2 curmale fără sâmburi şi înmuiate puţin în apă 1 linguriţă ulei de cocos topit Mod de preparare:
Amestecaţi migdalele într-un blender până obţineţi bucăţi foarte mici. Faceţi o pastă din curmale şi un strop de apă şi amestecaţi toate ingredientele în blender, în afară de untul de cocos. După ce aţi obţinut o pastă lipicioasă, adăugaţi uleiul de cocos şi mai amestecaţi puţin. Presaţi aluatul într-o formă de tartă, în strat subţire. Ingrediente cremă cheesecake:
1 avocado mare sau două mici 2 linguri sirop de agave sau miere 3 linguri apă 1 lingură de miez păstaie de vanilie 1 lingură unt de cocos topit 3 linguri ulei de cocos topit Puţină sare de Himalaya Puţin extract de stevia, dacă doriţi un cheesecake mai dulce Mod de preparare:
Amestecaţi într-un blender sau robot de bucătărie fructul de avocado, împreună cu vanilia, îndulcitorii şi apa, până obţineţi o pastă fină.
Adăugaţi untul şi uleiul de cocos, precum şi sarea şi amestecaţi din nou.
Decoraţicu căpşuni proaspete, marinate în sirop de agave sau stevia.
Turnaţi crema peste aluat şi daţi la rece pentru 6-7 ore. Poftă bună!
Foto: Thinkstockphotos