Dietă: 7 alimente “sănătoase” de care să te fereşti

.

Deşi producătorii se chinuie să ne convingă că sunt foarte sănătoase, aceste alimente sunt pline de E-uri şi zahăr. Nu te baza pe ele dacă vrei să slăbeşti!
Iată care sunt alimentele promovate ca fiind sănătoase, dar care conţin multe calorii şi chimicale.

1. Cerealele pentru micul dejun

În ciuda a ceea ce spun reclamele, cerealele ultraprocesate nu te ajută să slăbeşti. Conţin fibre foarte puţine sau chiar deloc, iar indicele glicemic e ridicat, ceea ce înseamnă că îţi dau energie pe moment crescând glicemia, dar la scurt timp te vei simţi obosită şi înfometată. Dacă le combini cu lapte e şi mai rău, fiindcă rezultă un amestec greu de digerat, ce poate duce la balonare. Consumă numai cereale 100% integrale, care să conţină cel puţin 5 grame de fibre la o porţie şi maxim 8 grame de zahăr – informaţii care se găsesc pe ambalaj.

2. Sucurile de fructe

Sucurile cumpărate, aşa-zis naturale, sunt pline de chimicale, în ciuda a ceea ce scrie pe faţa ambalajului. Iar când pe cutie se specifică „fără zahăr adăugat”, este un non-sens pentru că oricum sucul de fructe înseamnă, în mare, o combinaţie de apă şi zahăr. De aceea nici sucurile făcute în casă nu sunt tocmai sănătoase. Atunci când storci un fruct păstrezi din el apa şi zahărul, aruncînd la gunoi partea cea mai sănătoasă, adică fibrele.

3. Fructele uscate

Fie că mănânci merişoare uscate, goji sau banalele stafide, pericolul este acelaşi. Majoritatea producătorilor adaugă zahăr pentru a da un gust mai bun, astfel că o porţie de fructe uscate poate conţine la fel de mult zahăr ca o porţie de cola. Cel mai sănătos este să mănânci fructul proaspăt, întreg.

4. Nucile şi alunele prăjite

Oleaginoasele – nuci, alune, migdale, caju, fistic – sunt foarte sănătoase dacă le mănânci crude pentru că ele conţin acizi graşi omega 3. Lucrurile se schimbă complet dacă aceste alimente sunt prăjite. Grăsimile din ele oxidează rapid dacă sunt expuse la căldură, iar din acest proces rezultă radicalii liberi, foarte periculoşi pentru corpul tău. Dacă alunele tale mai au şi sare, e clar că ar trebui să le eviţi.

5. Ceaiul verde îmbuteliat

Dacă îl prepari acasă, ceaiul verde este foarte sănătos şi un mare ajutor în cura de slăbire. Dar dacă îl cumperi, fii sigură că el conţine fie zahăr, fie îndulcitori artificiali care îţi perturbă digestia şi te balonează. Dacă nu ai timp să-ţi faci ceaiul singură, mai bine hidratează-te cu apă.

6. Batoanele proteice

Conform producătorilor, sunt o gustare sănătoasă şi chiar pot înlocui o masă. De fapt, majoritatea batoanelor proteice sunt doar un amestec de chimicale şi ca să aibă acel gust bun conţin la fel de mult zahăr zahăr ca şi batoanele de ciocolată. În plus, corpul tău nu poate să “proceseze” decât maxim 15 grame de proteine odată, iar ce e peste nu va fi absorbit. Deci consideră batonul de proteine mai degrabă un desert, iar l amasă consumă mâncare “adevărată”. Sunt multe opţiuni chiar şi atunci când eşti grăbită, de exemplu un iaurt, un pumn de nuci crude, o salată etc.

7. Batoanele de cereale

Probabil îţi imaginezi că un baton de cereale e un desert sănătos, mai ales dacă ele conţin şi nuci sau fructe uscate. De fapt, un baton de cereale are tot atâta zahăr ca şi o prăjitură. În general, cerealele sunt procesate şi batonul conţine mult zahăr şi multe grăsimi – o adevărată bombă calorică.
Indiciul de azi este IUBIRE
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton