Un desert spornic, uşor de făcut şi pe placul tuturor!
► Ingrediente ► 200 g unt ►2 linguri smântână ►175 g zahăr pudră ►4 gălbenușuri ►225 g făină ►un praf sare ►1-2 pliculețe zahăr vanilat ►coaja de la o lămâie ►300 g dulceață ►zahăr pudră pentru ornat
► Preparare: 1. Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul pudră. Se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, untul și smântâna. 2. La final, se pune făina cernută și se frământă bine. Se obține un aluat fraged, care se lasă la frigider o oră. 3. Se scoate aluatul, se întinde cu sucitorul, se porționează, se pune dulceață şi se formează cornetele. 4. Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc până se rumenesc uşor. Se servesc pudrate cu zahăr. Învaţă să faci dulceaţă de morcov!