Cine nu adoră prăjiturile? Reţeta de prăjitură cu glazură de cacao arată spectaculos şi este delicioasă.
PORŢII: 8 PREPARARE: 40 min coacere: 30 MIN Ingrediente: ►o cană zahăr ►6 linguri dulceaţă, la alegere ►3-4 linguri cacao ►un praf de copt ►o cană ulei ►o cană nucă măcinată ►o cană apă minerală ►2 căni făină Pentru glazură: ►2 linguri cacao ►100 g zahăr pudră ►2 linguri ulei ►2 linguri apă
1. Se freacă zahărul cu dulceaţa, cacaua şi praful de copt. 2. Se încorporează uleiul, apoi se adaugă nuca măcinată, apa minerală şi făina cernută. 3. Se amestecă bine toate ingredientele, până se obţine un aluat omogen, care se coace apoi în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină. 4. Pentru glazură, zahărul se amestecă cu cacaua, se adaugă treptat apa caldă şi se amestecă până se obţine o cremă groasă. La sfârşit, se toarnă uleiul. 5. După ce s-a scos prăjitura din cuptor, se lasă un pic la răcit, apoi se toarnă glazura fierbinte. Încearcă şi această prăjitură cu glazură!