Prepară acest aperitiv delicios. Foarte bun pentru mesele în familie!
PORŢII: 12-14 bucăţi PREPARARE: 40 min coacere: 40 MIN Ingrediente: Pentru aluat: ►125 g margarină sau unt ►75 g iaurt ►2 linguri smântână lichidă ►2 lingurițe apă minerală ►un praf sare ►225 g făină Pentru umplutură: ►350 g spanac ►3 ouă crude ►12 ouă fierte ►100 g telemea de oaie ►verdeaţă pentru ornat ►gălbenuș pentru uns ►200 g drob
1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul, iaurtul, smântâna, apa minerală și sarea. Se încorporează și se obține un aluat ușor de modelat. Se întinde de 3-4 ori cu sucitorul și se împachetează. Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la rece aproximativ o oră. După aceea, se scoate și se mai întinde de 3-4 ori. 2. Între timp, se prepară umplutura. Se scurge bine spanacul. Se amestecă cu telemeaua și ouăle și, dacă este prea moale, se adaugă o lingură de pesmet. 3. Se întinde aluatul, se taie pătrate mai mari şi se presară pesmet pe toată suprafața. Se pune umplutura de spanac, un ou, cubulețe de drob și se strânge. Se ung cu gălbenuș şi se coc. Se servesc ornate cu verdeaţă. Încearcă şi reţeta de pacheţele cu fructe de pădure!
Foto: Thinkstock