Este plin sezon al vişinelor şi trebuie să profităm din plin de explozia de vitamine şi arome. De ce să facem compot sau dulceţuri, distrugând majoritatea nutrienţilor din vişine, când putem opta pentru o reţetă de desert raw? Iată recomandarea noastră pentru fursecuri delicioase cu vişine fără foc. Ingrediente:
2 ceşti migdale crude ¼ linguriţă de nucşoară proaspăt măcinată Un vârf de linguriţă de sare de mare 1 ceaşcă vişine curăţate de sâmburi ¼ linguriţă esenţă sau conţinutul unei păstăi de vanilie ¼ esenţă de migdale 1 linguriţă coajă de portocală Seminţe de cânepă Mod de preparare:
Lăsaţi la înmuiat circa 12 ore migdalele, în apă purificată cu puţină sare. Amestecaţi migdalele cu nucşoara într-un blender, lăsând câteva migdale întregi pentru décor.
După ce migdalele s-au tocat puţin, adăugaţi vişinele şi extractele de vanilie şi migdale şi amestecaţi până devin o pastă cu bucăţi de fructe încă vizibile. Amestecaţi pasta astfel obţinută cu coaja de portocală şi seminţele de cânepă într-un castron.
Tocaţi migdalele rămase şi tăvăliţi biluţe din pastă prin ele. Daţi fursecurile la frigider până la servire. Poftă bună!
Foto: Shutterstock