O reţetă delicioasă pentru o seară de vară! Încearcă şi tu!
PORȚII: 18 bucăţi PREPARARE: 30 min coacere: 40-50 MIN ► Ingrediente Pentru aluat: ►200 g unt ►4 ouă ►100 ml iaurt ►225 g făină ►175 g zahăr ►un plic zahăr vanilat ►un praf sare ►hârtie de copt Pentru umplutură: ►150 g mac ►200 g alune de pădure măcinate ►150 g zahăr ►150 ml apă ►esenţă de vanilie ►zahăr pudră
► Preparare: 1. Se cerne făina, se pun ouăle, untul moale, sarea, zahărul, iaurtul și se frământă. Aluatul obţinut se lasă la frigider. 2. Se amestecă zahărul cu apa și se fierb. Se adaugă esenţa de vanilie și se obține un sirop bine legat. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu macul şi cu alunele măcinate. 3. Se scoate aluatul şi se împarte în două foi. Se așază în tavă prima foaie, apoi se înțeapă cu furculița, se pune umplutura şi apoi a doua foaie. Se coace şi se servește pudrată cu zahăr. Încearcă şi prăjitura cu migdale!
Foto: Thinkstock