Coffee cake

.

Ce prăjitură delicioasă! Încearcă şi tu acest desert care îţi lasă gura apă!
PORŢII: 8-10 bucăţi
PREPARARE: 40 min
coacere: 30-40 MIN
Ingrediente:
Pentru blat:
► 3 ouă
►3 linguri zahăr
►3 linguri făină
Pentru cremă:
►100 g cremă de brânză
►un plic zahăr vanilat
►100 ml smântână dulce
►un praf sare
►300 g biscuiți zdrobiţi
►150 g nucă măcinată fin
►1-2 picături esenţă de vanilie
►50 g fistic măcinat
►100 ml lichior de cafea
►2 linguri cacao
►200 g ciocolată amăruie
►o lingură cafea instant
►cacao pentru ornat

1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu un praf de sare și, la final, făina. Se toarnă compoziția în tavă și se coace la 150˚C.
2. În timpul acesta, se pregătește crema. Se topește ciocolata la baie de aburi. Se lasă să se răcească ușor și se pune în bol peste biscuiţii măcinaţi, cacaua, vanilia, cafeaua instant, smântâna, crema de brânză, lichiorul de cafea, nucile şi fisticul. Se amestecă cu mixerul.
3. Se scoate blatul, se răcește și se stropește cu lichior de cafea. Se întinde crema și se pudrează ușor cu cacao, atunci când se servește.
Încearcă şi acest desert: prăjitură cu glazură!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton