Tocăniță cu fasole şi cartofi

.

O tocăniţă delicioasă, care se face foarte uşor. Încearcă şi tu chiar diseară!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 120 MIN
Ingrediente: 500 g cotlet de porc
►6 cartofi
►300 g fasole albă uscată
►2 cepe albe
►4 morcovi
►o legătură pătrunjel
►cimbru uscat și verde
►1-2 linguri Delikat Legume
►piper negru boabe și măcinat
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►100 ml vin alb dulce

1. Se taie carnea cubulețe, care se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduță și se adaugă ceapa tăiată solzișori. Se toarnă vinul și se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Separat, se alege fasolea, se spală și apoi se fierbe. Se schimbă de 3-4 ori apa până se elimină toxinele. După ce a fiert, se scoate în sită și se lasă să se scurgă.
3. Cartofii și morcovii se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se curăță şi se taie felii mari. Se gratinează în tigaie și se amestecă cu cotletul călit. Se condimentează cu Delikat Legume, piper, cimbru și boia. Se lasă în cuptor să se rumenească și se servește ornată cu pătrunjel verde.
Încearcă şi tocăniţa de vinete cu vită!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton