Prăjitură cu mere

.

Un desert uşor şi răcoros!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 50 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
► 500 g făină
►100 g zahăr
►4 linguri untură
►3 ouă
►3 linguri smântână
►1/2 plic praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie
Pentru umplutură:
►1,5-2 kg mere
►o lingură margarină
►o linguriţă scorţişoară
►2 plicuri zahăr vanilat
►4 linguri zahăr
►o esenţă rom
►2 linguri griş

1. Se amestecă făina cu untura, apoi se adaugă celelalte ingrediente până se obţine un aluat, din care se întind două foi.
2. Se curăţă merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se pun într-o tigaie cu margarină şi se călesc până când scade zeama, apoi se adaugă scorţişoara, zahărul vanilat, zahărul, esenţa de rom şi grişul.
3. Într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu puţină margarină, se pune prima foaie, umplutura de mere, apoi a doua foaie. Dacă mai rămâne cocă, se face un grilaj deasupra şi apoi se întinde un ou bătut bine sau miere (după preferinţă).
4. Se coace la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Când e gata coaptă, se lasă la răcit şi se pudrează cu zahăr.
Încearcă şi prăjitura cu lămâie şi nuci!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton