Bănuţi cu frișcă

.

Sunt delicioşi! Încearcă şi tu reţeta de bănuţi cu frişcă!
PORŢII: 20 bucăţi
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru bănuţi:
►225 ml apă
►175 ml ulei
►un praf sare
►375 g făină
►500 g frișcă
►100 g zahăr
►o fiolă esenţă de vanilie
►zahăr pudră pentru ornat
►fistic prăjit și măcinat pentru ornat

1. Se pune apa să fiarbă, se adaugă sarea și uleiul și, la final, făina cernută. Se ia imediat de pe foc atunci când se pune făina și se încorporează.
2. Se lasă să se răcească bine. Se adaugă ouăle unul câte unul. Se toarnă compoziția cu un poș în tava tapetată cu hârtie de copt.
3. După ce au crescut, se scot, se taie jumătăți și se lasă să se răcească. Separat, se bate frișca, se adaugă zahărul în ploaie și, la final, vanilia.
4. Se umplu cu frișcă și se pudrează cu zahăr și fistic măcinat. Se ser-vesc după ce au stat 2-3 ore la temperatura camerei.
Încearcă şi şarlota de căpşuni cu friscă!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton