Macroul este un peşte gras, foarte bogat în acizi graşi omega 3! Încearcă şi tu această reţetă sănătoasă!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 60 MIN
Ingrediente:
►4 bucăți macrou
►4 cepe roșii medii
►1-2 foi de dafin
►2 linguriţe Delikat Legume
►piper negru boabe și măcinat
►200 ml vin alb dulce
►8 linguri ulei de măsline
►8 roșii coapte
►pătrunjel
1. Se spală bine macroul, se curăță și se taie căpățânile. Se condimentează cu Delikat Legume, se stropește cu ulei de măsline și se lasă să stea la rece, aproximativ o oră.
2. Separat, se curăță ceapa roșie și se taie rondele. Se stropește cu ulei de măsline și se perpelește în tigaia încinsă.
3. Roșiile se înfăşoară în hârtie de copt și se bagă în cuptor 10-15 minute, să se rumenească. Se scot și se lasă să se răcorească.
4. Pe o tavă de ceramică termorezistentă se așază un pat de ceapă rumenită, bucă-țile de macrou, deasupra roșiile coapte, se stropesc cu vin și se adaugă foile de dafin și boabele de piper negru. Se bagă în cuptor la 180˚C și, după ce s-au rumenit, se servesc cu pătrunjel proaspăt. Încearcă şi tartinele cu macrou afumat!