Musaca de legume

.

O alternativă mai sănătoasă la musacaua clasică, se potriveşte şi pentru o masă în familie şi pentru invitaţi.
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
COACERE: 60 min
► Ingrediente
► 4 dovlecei
►2 vinete
►8 roșii
►sare grunjoasă
►piper
►2 cepe
►200 g cașcaval de post
►1-2 linguri susan prăjit
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►3-4 frunze busuioc
►3-4 linguri pesmet
►o căpățână usturoi
►pătrunjel pentru ornat

Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!

► Preparare:
1. Se spală dovleceii și se taie felii groase. Se dau cu sare și piper și se lasă să se scurgă.
2. Vinetele se curăță și se călesc 3-4 minute, apoi se condimentează cu sare și se scurg în sită de plastic.
3. Roșiile se feliază și se amestecă cu busuioc și cu usturoi pisat. Se încinge uleiul și se călesc puţin dovleceii şi vinetele.

Vezi si reteta de musaca de vinete cu care dai gata orice gurmand.
4. Se tapetează tava cu pesmet și se așază legumele călite în straturi, intercalate cu felii de cașcaval de post. Se lasă în cuptor până se rumenesc. Musacaua se servește cu pătrunjel.
Încearcă şi această reţetă: musca cu mozzarella!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton