Tocană de vită

.

O reţetă tradiţională simplă şi gustoasă.
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
fierbere: 60 MIN
► Ingrediente
►800 g pulpă de vițel
►2-3 bucăți țelină
►500 g roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2 cepe albe
►o legătură morcovi
►30 ml ulei de floarea-soarelui

► Preparare:
1. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește în ulei.
2. Se taie carnea cubulețe și se adaugă peste ceapa călită şi se lasă să se înăbușe în sucul propriu. Din când în când, se mai toarnă apă fiartă, puțin câte puțin.
3. Se curăță țelina și morcovii, se taie feliuțe subțiri și se pun să fiarbă împreună cu carnea.
4. Se înăbușă la foc mic și la final se adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, sare şi piper. Se bagă maximum 30 de minute în cuptor să se rumenească și se ornează cu frunze de țelină.
Încearcă şi tocana de legume cu pui!

Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton