Ciorbă de cartofi

.

o ciorbă răcoroasă, numai bună pentru vara caniculară!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
fierbere: 1-2 ORE
► Ingrediente
► 8 cartofi
►2 cepe
►2 morcovi
►2 ardei
►sare
►piper negru măcinat
►un kg roșii
►4 cârnăciori subțiri
►o linguriță ulei de măsline

► Preparare:

1. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. Se călesc în puțin ulei, apoi se înăbușă în sucul propriu. Se adaugă apă fiartă,  sare și piper, și se fierb la foc potrivit.
2. Se spală roșiile și se opăresc în apă cu sare. Se decojesc și se pasează cu blenderul. Se trece sucul prin sită. Cârnăciorii se taie felii subțiri și se rumenesc în sucul propriu.
3. Se adaugă sucul de roşii în oala de ciorbă și se dă în câteva clocote. Dacă este post, se servește cu pâine, iar dacă nu, cu cârnăciori rumeniți.
Învaţă să faci ciorbă de burtă!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton